Gość Napisano 14 Sierpnia 2021 Napisano 14 Sierpnia 2021 Chodzi o typ piasty. Widać na fotce że to QR.
Ramzes84 Napisano 14 Sierpnia 2021 Autor Napisano 14 Sierpnia 2021 A to nie wiem. Ze specyfikacji kół wklejam : koło tył piasta Novatec 792SB koło przód Shimano XT HB-M775
Galvatron Napisano 14 Sierpnia 2021 Napisano 14 Sierpnia 2021 Google pokazuje, że to faktycznie jest QR.
DarekH Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 BTW sztywny widelec powinieneś znaleźć bez problemu. Np. MOSSO robi takie uniwersalne nawet pod zwykłe stery nie taperowane jak w Twoim rowerze.
Alsew Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 W dniu 13.08.2021 o 12:55, Ramzes84 napisał: Chciałem przy obecnym rowerze wymienić koła na większe 28" ale nie pozwala na to rama. 99 proc ram pod koła 26 pozwala na montaż koła 28 z oponą 25mm. Ja dla przykładu do swojego retro MTB zmieściłem koło 27,5 z opona 1,75 tył i 27,5x2,0 na przód... i to z pełnymi błotnikami 😁
Gość Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Tylko gdzie tu sens? Wyda kolejne, spore pieniądze na koła i dobre opony, a nadal pozostanie z tym dziwnym tworem. Na dodatek tak jak ktoś zauważył, chyba coś jest nie tak z rozmiarem.
Alsew Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 @skom25 skoro autor tematu wpakował tyle kasy w ten rower to znaczy że dobrze mu się na nim jeździ... widzę mostek 120-130mm ale ustawienie wysokości sztycy jest w miarę ok. A jeśli chodzi o sens takiej inwestycji... Ja tylko mówię że to jest do zrobienia i jest to lepszy pomysł niż montaż opon 26x1,1 o którym autor pisze w kolejnym swoim poście.
Gość Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 No jasne, tylko trzeba się zastanowić, czy dalsze wydawanie kasy ma sens. Może lepiej odkładać na inny rower.
Alsew Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 @skom25masz rację tylko musisz zrozumieć że ciężko jest się rozstać z rowerem w który władowało się 6 tys jak przychodzi klient i kładzie na stół tysiaka...
Wojcio Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 W szosie będą pewnie słabsze hamulce i nie będzie widelca. Sam kiedyś kombinowałem z wąskimi slickami w góralu - ale z założenia tymczasowo - było znacznie szybciej niż na oponie terenowej, ale szosa z tego nie wyszła.
Galvatron Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor wpakował kilka tysięcy w coś, co efektywnie jest rowerem na kołach 26". Skoro chce być szosowcem, to w tym kierunku trzeba iść. Najtaniej byłoby wywalić tę atrapę amortyzatora i wstawić sztywny widelec, a docelowo wymienić rower na coś desykowanego i lekkiego, np. fitness.
Gość Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 36 minut temu, Alsew napisał: @skom25masz rację tylko musisz zrozumieć że ciężko jest się rozstać z rowerem w który władowało się 6 tys jak przychodzi klient i kładzie na stół tysiaka... Wiem, bo sam się z takim rozstałem. Być może kosztował mnie nawet więcej, przestałem liczyć Co nie zmienia faktu, że decyzja o kupnie innego roweru, przynajmniej u mnie była jak najbardziej rozsądna.
Galvatron Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Jest taka pułapka psychologiczna, która każe wciąż dokładać do nietrafionej inwestycji, żeby nie stracić już zainwestowanych pieniędzy. Efektem są wyłącznie jeszcze większe straty.
Ramzes84 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Napisano 15 Sierpnia 2021 Ogólne rowerkiem jeździ się mi bardzo dobrze. Więcej w niego nie inwestuje. W przyszłym roku kupię szosę lub gravela. Ogólnie szukając pierwszy rower szukałem takiego z hamulcami hydraulicznymi. Ostatecznie jeszcze żaden wybór nie padł. Tak jak pisałem wcześniej podobają mi się włoskie rowery. Pinarello lub Bianchi. Teraz tydzień przerwy bo kolanko coć nie domaga.
Galvatron Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Oprócz szosy i gravela przymierz się też do fitnessa, który powinien Ci zapewnić bardziej komfortową pozycję.
Galvatron Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Fitness to coś w stylu szosy, tylko z wygodniejszą, turystyczną pozycją i prostą kierownicą.
Ramzes84 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Napisano 15 Sierpnia 2021 Ah takie cudo. Bardziej poszedł bym w szosę. Mojego obecnego wystawię za 3tysiaki może się sprzeda. Zależy mi na cienkich oponkach. Poczytałem trochę i na dłuższych dystansach będzie lepsze.
Gość Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Zapomnij. Realnie to z 2k, a zainteresowanie i tak będzie małe, bo nie dość że 26', to jeszcze konstrukcja dość specyficzna.
Ramzes84 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Napisano 15 Sierpnia 2021 Chociaż karbonowy widelec Mosso i do tego oponki 26x1,1 też by zrobiły robote Mówi się trudno. Co przejechałem to moje. 1200km zaliczone i mi się podoba Dodam, że trochę boję się karbonu. Coś nie mam do niego przekonania. Fajne bo lekkie. Zobaczę jeszcze. Nawet jak 2k dostanę będę szczęśliwy.
Ramzes84 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Napisano 15 Sierpnia 2021 5 godzin temu, DarekH napisał: BTW sztywny widelec powinieneś znaleźć bez problemu. Np. MOSSO robi takie uniwersalne nawet pod zwykłe stery nie taperowane jak w Twoim rowerze. Co mi da wymiana widelca na sztywny?? redukcje masy na pewno ale coś jeszcze??
Galvatron Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Przede wszystkim to, bo te tanie pseudo-amortyzatory to niekiedy kowadła.
Ramzes84 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Napisano 15 Sierpnia 2021 Zainspirował mnie ten widelec Mosso 😉 Lepszy karbon by był?
Tyfon79 Napisano 15 Sierpnia 2021 Napisano 15 Sierpnia 2021 Chcesz kupić szosę bo tylko szosa cię kręci to jak najbardziej. Byle nie kupować czegoś takiego jak gravel to w sumie już go masz tylko wywal tą kowadło z przodu. Ostatnio mijałem małżeństwo na takich roweruch tylko z przodu były sztywne widły Mosso. Nadal kozacko te rowery według mnie wyglądają. Ja mam sztywny wideł cr-mo więc wygląda to bardziej surowo i rogi. Co kto lubi, co kto ma sentyment do czegoś a co by nie piać rower sam nie jeździ więc bardziej od rozmiaru kół i tym podobnych liczy się zapał do jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.