kamzyl Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Hej wszystkim, szukam pomocy. Posiadam E bike Fischer 1606 z silnikiem z tylu. Chcialbym odblokowac moj rower. Szukalem juz roznych informacji ale jak dotad nie udalo mi sie uzyskac rezultatu. Zadne obracanie magnesow czy czujnika w strone korby nic nie daje. Moze ktos z was wie czy jak wymienie Display z Proline Fischer na np Sw 900 to to wystarczy? Do pracy mam 15 km przez tereny nie zamieszkane i fajnie jakby rower jechal troche szybciej. Z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Cytat Do pracy mam 15 km przez tereny nie zamieszkane i fajnie jakby rower jechal troche szybciej. Wystarczy, że będziesz mocniej kręcił, ogranicznika prędkości to akurat w rowerze nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamzyl Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Dzieki tyle to ja wiem. Niestety powyzej 25 bez silnika robi sie strasznie ciezko. Z tylu mam tez sakwe z ciuchami na zmiane takze lekki nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Na tym forum wsadziliby Cię do więzienia za takie rzeczy Nie znam rozwiązania ale szukaj po silniku, a nie rowerze. Są jakieś boxy do popularnych silników ale producenci rowerów też starają się utrudniać ludziom życie więc trzeba się upewniać czy i jaka konkretna kombinacja zadziała u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamzyl Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Hej dzieki za info ale co to sa te boxy? To wszystko jest takie nie jasne. Posiadacze innych rowerow pisza ze u nich modyfikacje odbywaja sie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 No wpisz w googlach model silnika plus ebike box i szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 11 godzin temu, kamzyl napisał: Do pracy mam 15 km przez tereny nie zamieszkane i fajnie jakby rower jechal troche szybciej. Chcesz mieć skuter, to kup skuter. A bardziej serio, to ile szybciej chcesz mieć, ile da to ci realnego skrócenia czasu dojazdu? Zakładając nierealnie, że robisz obecnie średnią 25km/h to daje 36 minut jazdy. Po zwiększeniu do 30km/h będzie 30 minut. Wow, całe 6 minut teoretycznego zysku, realnie będzie mniej. Opłaca się kombinować dla kilku minut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamzyl Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Dzieki Zekker moze masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi