grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Dzień dobry, potrzebuję opony TL 29 x 2.2/2.3 o twardej mieszance i bieżniku podobnym do Schwalbe Rocket Ron. Możecie polecić coś w cenie do 300 zł za komplet?
Gość Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Twardej mieszance? Problem jest taki, że im droższa opona i wyższy model, tym na ogół mieszanka jest miększa. Właśnie za to się płaci.
wkg Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 No to Rocket w wersji Performance - zdaje się z niebieskim paskiem. Albo Barzo - ale to już inny bieżnik choć świetnie trzymający i nieźle się oczyszcza.
grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Napisano 12 Sierpnia 2021 Mam Performance bez paska i jest bardzo miękka.
Gość Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 A co dla Ciebie oznacza twarda/ miękka? No i dlaczego twarda? To jest przeciwieństwo tego czego szuka się w oponach.
wkg Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Chyba, że szuka się trwałości. I szybkości na asfalcie.
grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Napisano 12 Sierpnia 2021 Potrzebuję jako napędowej na asfalt i bardzo lekki teren. Żadnych gór, kamieni itp.
Gość Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Pff, to nie Rocket Ron. Race King ma chyba niższy bieżnik, może nawet jakiś Speed King.
grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Napisano 12 Sierpnia 2021 A coś nie Conti? Miałem dwie i dwie rozpruło z boku na łączeniu ścianki ze stopką.
wkg Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Albo Mezcal. Cichy, trwały, mocny i szybki. I dobrej jakości.
TheJW Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 12 minut temu, wkg napisał: No to Rocket w wersji Performance - zdaje się z niebieskim paskiem. Performance nie ma paska w ogóle. Kolorowe paski to oznaczenie lepszych mieszanek, wspomniana niebieska to Addix SpeedGrip. https://www.schwalbe.com/blog/neuigkeiten/innovationen/addix-compound/
wkg Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 11 minut temu, skom25 napisał: Wtedy nie szuka się opony typu Rocket Ron Serio? Jak widać się szuka. Jak ja na to wpadłem? Mezcal imho idealny. 2 minuty temu, TheJW napisał: Performance nie ma paska w ogóle. Kolorowe paski to oznaczenie lepszych mieszanek, wspomniana niebieska to Addix SpeedGrip. No tak. Obraziłem się na Schwalbe to zapomniałem. Tak czy owak Rocket na tył to pomyłka na takie warunki.
TheJW Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Też się z tym zgadzam. Rocket Ron to opona w teren, dość wymagający i zróżnicowany teren. Koleżanka, v-ce mistrzyni Polski w XC na nich jeździ. Za agresywna, za "wysoka", zbyt miękka na asfalt i ścieżki turystyczne. Na takie warunki to i RaceKing za dużo... Jakiś Thunder Burt byłby dobry, tylko on znika w oczach. Może Marathon Plus lub Hurricane, jeśli ma być Schwalbe?
grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Napisano 12 Sierpnia 2021 Sprawdziłem ceny i chyba się przeproszę z Conti. To rower użytkowy leśno/miejsko/parkowy więc chyba Race King będzie ok.
grabek Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Napisano 12 Sierpnia 2021 Dzięki wszystkich za sprowadzenie ze złej drogi poszukiwań. Zdrowia dla Was:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.