chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Orientuje się ktoś czy w promieniu max. 5 km od punktu można legalnie zostawić auto na pół dnia? Zapomniałem dodać - tak żeby w miarę bezpiecznie z rodziną przejść lub przejechać rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Za wiaduktem w stronę Zabierzowa, po lewej stronie jest spora zatoka, zawsze tam auta stoją. Jest oficjalny parking ale to płacić trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Jak napisał @lewocz nie ma darmowych parkingów w pobliżu lotniska, miejsca widokowego także w okolicy poza wspomnianymi okolicami także nie ma. Nie polecam jednak tam się zatrzymywać, a już na pewno zostawiać samochodu, bo możesz mieć go odholowanego (nie przez służby ochrony lotniska, to jest teren prywatny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 No właśnie "pochodziłem ludzikiem" po mapce i nic nie znalazłem... To co @lewocznapisał widziałem, ale to nie do końca legalne, a biorąc pod uwagę mojego pecha ... 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 @chudzinki dokładnie jak piszesz, w najlepszym razie skończy się mandatem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Chyba znalazłem https://www.google.pl/maps/place/50°04'34.7"N+19°49'32.4"E/@50.076301,19.8251318,132m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d50.0763014!4d19.8256786!5m2!1e1!1e4?hl=pl Ludzik nie widzi przeciwskazań 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 xD... Tam to Balic nie zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 2 godziny temu, chudzinki napisał: Orientuje się ktoś czy w promieniu max. 5 km od punktu można legalnie zostawić auto na pół dnia? Zapomniałem dodać - tak żeby w miarę bezpiecznie z rodziną przejść lub przejechać rowerami. @SpiderMAN ale on nie chce z parkingu oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 I tak nie ma jak Najbliższy taras widokowy jak w Bareii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 2 godziny temu, nctrns napisał: on nie chce z parkingu oglądać. No raczej. Chyba, że jest tam punktbalicedrive 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Gościa 5km interesuje a piszecie jakby szukał 500m. Przecież praktycznie parking pod factory w modlniczce się łapie albo witek home naprzeciwko, pod cmentarzem w mydlnikach można się zatrzymać albo innym kościołem. Już o wszystkich wiochach w okolicy nie mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Tylko że jak chce przejść lub przejechać rowerami z rodziną, to nie każde miejsce będzie nadawać, bo dojazd będzie tylko główną ruchliwą drogą, albo objazd naokoło i z 5km robi się 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Właśnie. Unikamy asfaltów jak ognia, no chyba, że są mało uczęszczane 😉. Stamtąd to nawet objazdu specjalnie nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Okolice lotniska w Balicach to ruchliwe miejsce. Oczywiście w promieni 5 km pewnie znajdzie się jakieś miejsce ale dojazd lub dojście będzie równało się z poruszaniem ruchliwą ulicą pozbawioną chodników. Od strony Kryspinowa jest bardzo duży ruch, zwłaszcza teraz gdy dochodzi jeszcze ruch generowany przez zalew w Kryspinowie właśnie. No i trzeba by przejechać przez wjazd na lotnisko, a tam ruch jest wręcz extremalny. Od strony Szczyglic ( tam bym szukał) spory ruch w miarę blisko i łatwo dotrzeć do punktu widokowego. Od Zabierzowa - duży ruch, brak chodnika i daleko. Można by ewentualnie poszukac coś koło Skały Kmity. Od strony Aleksandrowic - daleko, duży ruch, brak chodnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 Wszędzie duży ruch, a jeszcze jak pogoda dopisze w weekend... Ja to bym zacisnął zęby i przejechał, ale z dziewczynami nie będę się stresował 😀. Póki co zostaje Olszanica. Zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.