Skocz do zawartości

[klocki] prawda ceny

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Spasowałem z kasetą Dura-Ace, jednak chłodna głowa wzięła górę nad emocjami, ale...klocki to już za taką cenę bym se kupił. Będę za to miał kawałek Dura-Ace w rowerze, co znacznie poprawi mój komfort psychiczny. i podniesie średnia prędkość (bardziej odważna jazda) Tylko o co chodzi w tej cenie? Komuś coś się omskło, czy prawa rynku?

Klocki Hamulcowe Shimano Dura-Ace BR9010 R55C4 par 8931003723 - Allegro.pl

KLOCKI HAM. SHIMANO BR9010 R55C4 ALUM. CZARNE 9466462304 - Allegro.pl

Kurczę, super. Bardzo Ci dziękuję. Poczytałem o tych klockach i mają bardzo pozytywny odzew. Te co mam super już hamują, ale spróbuję te. Nigdy wcześniej o takich nawet nie słyszałem. Tylko by się mi przydały żółte a nie ma. Są niebieskie na sucho/mokro a ja nie jeżdżę w deszcz.

Te tak?: SwissStop klocki Full Flash Pro BXP 2szt 10162609442 - Allegro.pl

ps. tę średnią należało przeczytać z przymrużeniem oka :)

Nie, nie. Nawet jako majsterkowicz takie rzeczy wolę wymieniać w zestawie. Widziałem na aukcji, że są same klocki, ale to trochę tak, jak kupujesz same okładziny do samochodu i je nitujesz do starych blach. Niby da się w hamulcach bębnowych, ale osobiście tego nie praktykuje. Pojeżdżę najpierw na niebieskich, przy moim hamowaniu to już będą dożywotnio w tym rowerze.

:) czasem tak lubię delikatnie  "zafałszować" rzeczywistość. Wtedy każdy się troszkę więcej zastanowi, wejdzie, przeczyta i mogę liczyć na większą ilość odpowiedzi. Stary socjologiczny tick. Oczywiście, jest tu prawda w tym co pytałem, bo każdy może towar wystawić za ile chce no, ale za te same klocki jak jeden chce 100 zł a drugi 300 to warto dopytać o co kaman.

Być może, że kolega Filip przez trick na to spojrzał, to się dowiedziałem o takich klockach jak SwissStop, bo już firmę poznałem, kupiłem gumkę i czyściłem nią obręcz, tak nigdy wcześniej nie słyszałem, że robi ona klocki.

• 3 tygodnie później...
W dniu 11.08.2021 o 14:44, skom25 napisał:

Tak. Możesz też kupić same klocki, ale nie ma 100% pewności że wejdą do klatek Shimano. U mnie się ich upchać nie dało, a u kolegi w poprzednim modelu 105 weszły bez problemu.

Wejdą. Tylko trzeba im pomóc. Pomoc oznacza posmarowanie odrobiną oleju rowka w klocku. Odrobiną żeby zwiększyć poślizg a nie spowodować zabrudzenia klocka na powierzchni ciernej.