IgnacyOrl Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Cześć, mam do was pytanie. W moim napędzie wydobywają się nieregeularne strzały. Dzieje się tak po tym, jak testuje swoją przerzutkę (np. dzisiaj, bo wyprostowali mi krzywy hak) lub czsami gdy zjade ze stromych schodów. W piaście również nie ma żadnych luzów. Jedyne co to gdzieś kiedyś przywaliłem w coś przerzutką i jest deliktanie krzywa. Myślicie, że jest to wina łańcucha, który przy testowanie przerzutki lub dużym obciążeniu nie wejdzie na bieg i jest to odgłos jak wraca na kasete, czy może to być coś innego? Dziękuje za wszystkie rady i odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Może to być dosłownie wszystko. Proponuję nagranie filmiku, jeśli to możliwe i wtedy można coś diagnozować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Nie jest to mozliwe, poniewaz zdarza sie to calkiem losowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Może być bardzo dużo powodów. Ale jeżeli strzały są nieregularne, proponuję zacząć od sprawdzenia, czy zacisk koła jest porządnie zapięty. We wszelkich dziedzinach technicznych często warto zacząć od najprostszych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Mam sztywną oś, wszystko jest dobrze dokręcone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchlak Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Hak sie wymienia, a nie prostuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Bzdury... Jeśli jest lekko wygięty i poddaje się prostowaniu, to się go prostuje. :) Zaskoczę cię @burchlak - wiele razy zdarzało mi się prostować fabrycznie nowe haki, świeżo wymienione w rowerze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 I jest to wyczuwalne w napedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.