depesz93 Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Witam Nie wiem czy dobrze umieszczam ten post ale mam problem z tylnym napędem. Jechałem wczoraj i nagle poczułem duży opor na tylnym kole podczas pedałowania. Napęd nie obraca się poprawnie do tyłu - nie działa na wolnobiegu ? ( wybaczcie, jestem zielony ). Co tutaj jest uszkodzone ? Co muszę wymienić ? Co musze kupić i jakie narzędzia będą mi potrzebne ? Dodam, ze wolałbym przeprowadzić naprawę sam. Rower to Kross Hexagon R6 2015. Problem wrzucam na załączonym filmiku : video 1628499248 - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Musisz zdjąć kasetę, rozebrać piastę i zobaczyć - coś z nią jest nie tak. Może też blokować kasetę ta plastikowa osłona za nią - bez żalu bym ją wyrzucił, przy poprawnie wyregulowanej przerzutce jest zbędna. Do zdjęcia kasety potrzebujesz klucza do kasety i tzw. bacika. Do rozebrania piasty klucza płaskiego (najprawdopodobniej 17mm) i klucza do stożków (konusów) odpowiedniego do Twojej piasty, zapewne 15mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.