Mavver Napisano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Cześć, na łączeniu amortyzatora z ramą najpewniej dostał się piasek - jeździłem po błocie. Umyłem rower, delikatnie spłukałem. Wydawało mi się, że mam delikatny luz na sterach więc go sksowałem. Niestety, podczas obracania kierownicą słychać chrobot piasku. Nie jestem pewien czy przed "kasowaniem" luzu tez tak było, ale najpewniej tak. Jak się w to miejsce dostać? Wykręcenie sterów? Rower to Merida Big Nine 500 lite. Amor Manitou Markhor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Rozkręć stery, wyciągnij, wyczyść ewentualny piasek, przesmaruj, załóż, ot cała filozofia. Żeby dostać się do sterów potrzebujesz odkręcić mostek, zdjąć ewentualne podkładki z rury sterowej i rozbierasz łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavver Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Ok, mam ŁT43 - będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Będzie ok, do sterów cokolwiek tłustego się nada. I łożyska najlepiej po prostu wytrzeć szmatą, nie płukać niczym bo piach może wejść do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.