SaabFaan Napisano 6 Sierpnia 2021 Napisano 6 Sierpnia 2021 Witam wszystkich, Jestem laikiem w temacie, więc prosiłbym o pomoc w doborze ogumienia. Dziś rano podczas wyjazdu do pracy okazało się, że mam kapcia z tyłu, więc muszę kupić dętkę. Po bliższym przyjrzeniu się oponom widać, że swoje najlepsze czasy mają już za sobą są całe popękane, widać że już stare. Chciałbym więc wymienić cały kpl opona + dętka na nowe. Rower to treking Cube Kathmandu - kupiłem jako używany. Moja waga to 90kg jeżeli to do czegoś potrzebne 😉 Opony jakie są aktualnie założone to Continental Top Contact 37-622, obręcze to Alexrims En24 28" Prosiłbym o jakieś podpowiedzi w temacie doboru opony i dętki - jeżdżę głownie po czarnym, ale czasem wjadę w jakiś piasek i wtedy na tych Continentalach była kaplica. Brak szans na jakąkolwiek jazdę. Myślałem nad wyborem opony aby można było tez przeprawić się przez jakiś piasek czy inne leśne ścieżki. Nie chciałbym jednak mocno pogorszyć właściwości jazdy po czarnym ale czasami z żoną wybieramy się na jakieś wycieczki i zdarza się jakiś szuterek lub inna mniej cywilizowana nawierzchnia. Bedę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam
chrismel Napisano 6 Sierpnia 2021 Napisano 6 Sierpnia 2021 Schwalbe Marathon Mondial - chyba najlepsze uniwersalne opony na rynku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.