Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Hej, Będę zmieniał przerzutkę tylną z RD-R4700 GS na RD-RX400. Czy ktoś z Was robił taką zmianę? Czy po zmianie trzeba było wydłużać/ skracać łańcuch? Problem jest taki, że już podczas zmiany korby z 46T na 48T nieco naciągnąłem przerzutkę, bo łańcucha nie ruszałem. GRX ma jakiś dziwnie długi wózek i zastanawiam się, czy tym razem już nie będę musiał założyć nowego łańcucha, bo aktualny będzie za krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 chyba jedyna naukowa metoda pozwalająca cokolwiek wywnioskować zaczyna się od kroku 'poka poka foto przerzutki z max napiętym wózkiem' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Jak będzie za krótki to dołóż sobie kolejną spinkę+ogniwo i będzie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 12 minut temu, RafalxM napisał: chyba jedyna naukowa metoda pozwalająca cokolwiek wywnioskować zaczyna się od kroku 'poka poka foto przerzutki z max napiętym wózkiem' Z tym to sobie dam radę sam :P Zmieniał będę za tydzień, a roweru ze sobą nie mam. Zastanawiam się czy nie zamówić łańcucha. Dużo ludzi robiło właśnie taką zamianę przerzutek. Także pewnie wiedzą czy ruszali łańcuch czy nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Co to jest Total Capacity? Googlowałem ale jakoś nie mogę zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Całkowita pojemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 No wiesz, tyle to ja rozumiem. A jaka jest definicja całkowitej pojemności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 To po prostu pojemność, nic innego. Np. https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano105-r7000/RD-R7000-GS.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Nie no, świetna odpowiedź. Ale czego ta pojemność dotyczy? Jak masz pojemność butelki, to definiuje ona ile możesz wlać tam płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Sorry, ale tak wpadłem, przeczytałem i odpisałem. Myślałem, że Ty wiesz 😀. https://roweroweporady.pl/tylna-przerzutka-dlugi-czy-krotki-wozek/ https://porady.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,pojemnosc-napedu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Od wielu, wielu lat jeżdżę na 1x, więc mnie to nie interesowało Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Na przyszłość. GRX wleciał bez przygód. Musiałem skrócić jedynie pancerz o jakieś 3-5 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.