Skocz do zawartości

[klamka hamulcowa] Problem z chińską klamką hamulcową - przecieka

geforc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam chińskiego Ebike, pojawił się problem z tylnym hamulcem, wywala płyn, tak jak widzicie na zdjęciu, raczej pod obciążeniem.

Nie wiem kompletnie co to za marka klamki, na Tektro mi to nie wygląda bo na stronie nie ma takiego modelu... 

Jest to klamka z odcięciem do silnika...

To odcięcie jest konieczne? wiem na jakiej zasadzie to działa ale nigdy nie robię tak że przyśpieszam i hamuję więc nie ma obawy o zniszczeni silnika/hamulców. Pytanie tylko czy rower będzie wtedy prawidlowo działał.

image001.jpg

o jacy mądralińscy, ciekawe jakie wy macie rowery, na pewno rzemieślnicze zrobione z najwyższa jakością i nigdy nie mające usterek

Już sprawa dawno załatwiona, wymieniona klamka na Shimano Mt200 bez odcięcia, nie jest potrzebne.

ABS, zaraz zacznie się kłótnia że ABS wydłuża drogę hamowania :D Źle wybrałeś :D

A tak na serio, to prawda. Nikt nie montuje dodatkowych systemów bez powodu.

Shimano ma tylko wspomaganie silnikiem. Klamki z odcięciem stosowane są w wynalazkach gdzie na silniku można jeździć (silnik w piaście) i służy  głownie do odciecia zasilania podczas hamowania. Hamowanie silnikiem jest dostępne tylko w niewielkim odsetku tego typu wynalazków (celowo nie piszę rowerów.bo wykracza poza definicję).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...