Cezarych Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Witam chcę usunąć przerzutki zepsute i wstawić nowy napęd na jedną zębatkę(jak w składaku) Jakich części potrzebuje? Mój rower sign ds 2008
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Zestaw do konwersji z kasety na SS, czyli zębatka i podkładki. Do tego napinacz i pewnie zębatka Narrow Wide, bo nie jestem pewny czy sam napinacz ogarnie.
Cezarych Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Napisano 4 Sierpnia 2021 Tak wiec zebatka narrow, napinacz i podkladki, a jak znalezc odpowiednie czesci? Jaki to byłby orientacyjny koszt?
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Nie wiem jaką masz korbę i czy zamontujesz NW. Szukaj pod hasłem "napinacz łańcucha" i coś w stylu "konwersja Single Speed". W rowerowy.com masz zestawy podkładek i zębatek.
JWO Napisano 5 Sierpnia 2021 Napisano 5 Sierpnia 2021 A po co w single speed zębatka NW? Przecież tam łańcuch cały czas w tej samej pozycji?
Gość Napisano 5 Sierpnia 2021 Napisano 5 Sierpnia 2021 No niby jest, ale nie wiem jak mocno działa ten napinacz i czy utrzyma łańcuch na miejscu. Może i tak...
Galvatron Napisano 5 Sierpnia 2021 Napisano 5 Sierpnia 2021 12 godzin temu, JWO napisał: A po co w single speed zębatka NW? Przecież tam łańcuch cały czas w tej samej pozycji? W wypadku zwykłej zębatki - która ma ułatwiać przerzucanie - wystarczy mocniejszy wstrząs (np. zjazd z krawężnika), żeby zgubić łańcuch. Kiedy nie miałem zębatki NW, to łańcuch gubiłem głównie na nierównościach, nie podczas przerzucania.
JWO Napisano 5 Sierpnia 2021 Napisano 5 Sierpnia 2021 Zadaniem zębatki NW jest trzymanie łańcucha przy skosach, a nie przy przerzucaniu. W single speeed lancuch powinien iść na wprost.
Galvatron Napisano 5 Sierpnia 2021 Napisano 5 Sierpnia 2021 Niemniej NW to zawsze dodatkowe zabezpiecznie, które utrudnia zgubienie łańcucha. W rowerze do latania - jak Sign - na pewno nie zaszkodzi, choć oczywiście i tak będą potrzebne napinacz(e) i prowadnica.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.