Skocz do zawartości

[Trasa] Pytanie odnośnie trasy R10 wzdłuż bałtyku

przemo255

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam we wrześniu planuję wraz z narzeczona pokonać trasę R10 obecnie dysponuję jedynie rowerem szosowym i stad moje pytanie czy taka trasę da radę takim rowerem pokonać ? może ktoś już przejechał ta trasę i chce się podzielić wrażeniami i spostrzeżeniami.

Napisano

Jeśli chcesz jechać dokładnie po śladzie EuroVelo 10 (bo R10 to poprzednia nazwa i obecny EuroVelo 10 już nie pokrywa się z dawnym R10) to szosą będzie czasem trudno lub bardzo trudno. Fragmenty naturalne, szutrowe, piaszczyste, liczne miejskie (krawężniki), kostka... Gravel - tak, szosa - nie.

Szy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 4.08.2021 o 09:21, przemo255 napisał:

Witam we wrześniu planuję wraz z narzeczona pokonać trasę R10 obecnie dysponuję jedynie rowerem szosowym i stad moje pytanie czy taka trasę da radę takim rowerem pokonać ? może ktoś już przejechał ta trasę i chce się podzielić wrażeniami i spostrzeżeniami.

Zobacz filmiki na YouTube z trasy R-10

Tam widać gdzie asfalty, i gdzie piachy.

Szosą musiałbyś wyznaczyć sobie trasę trochę inaczej 

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Witam

Jak wygląda sytuacja z noclegami na trasie? Nie mam na myśli noclegów na dziko ani kempingów, a kwatery prywatne lub pensjonaty. Nie ma problemów z noclegiem na jedną noc z rowerem?

Napisano

Są.

Pomorze Zachodnie stara się coś z tym robić organizując swoją sieć noclegów przyjaznych rowerzystom, gdzie nie będzie mowy o odmowie noclegu na jedną noc.

Szy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja mam zaplanowany taki trip od 10 do 18 czerwca. Rozpiska trasy:

Trasa Odległość Nocleg
    Świnoujście
Świnoujście - Rewal 69 Rewal
Rewal - Ustronie Morskie 58 Ustronie Morskie
Ustronie Morskie - Darłowo 61 Darłówko
Darłowo - Rowy 67 Rowy
Rowy - Sasino 70 Sasino
Sasino - Puck 62 Puck
Puck - Gdynia - Sobieszewo 75 Sobieszewo
Sobieszewo - Krynica - Piaski 56 Krynica Morska

Z noclegami na jedną noc nie było problemów przez booking. Jedynie trudniej w Sobieszewie i Krynicy - większość ofert na minimum 2 noclegi, ale jakoś się udało. Jedziemy w 2 osoby, rower MTB i turystyczny, bagażniki i sakwy.

PS. Bilet na PKP InterCIty z Warszawy do Świnoujścia udało się kupić za 68 zł (2 osoby + 2 rowery). :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...