Skocz do zawartości

[Korby rowerowe] Force Eleven 1.7+ - problem ze znalezieniem części

10nomyzS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, niedawno kupiłem używane korby rowerowe Force Eleven 1.7+, niestety nie dostałem tej śruby. Zamówiłem ją przez internet ponieważ w moim mieście w sklepach rowerowych jej nie było. Ale ta śruba nie pasowała, gwint był za duży. To zmierzyłem gwint wewnątrz ośki korby (wyszło M17) i chciałem dokupić ją. Ale na w żadnym sklepie internetowym nie ma takiej śruby z takim gwintem. Może ktoś z was wie gdzie można taką kupić? Prosiłbym o podesłanie linku. PS. to zdjęcie to taka śruba jaką kupiłem 

image.png

Napisano

Kupiłeś śrubę od Shimano.

Wątpię żeby ktoś pomógł, bo nikt tego nie kupuje. Jednym z powodów jest właśnie to o czym napisałeś.

Napisano

I co sobie zrobi z tą śrubką? Wkręci w kolano? 

Raz że gwint w śrubie M17 będzie na 99% miał za duży skok. Dwa, że jak jej użyje? Musiałby sobie dorobić jakąś płytkę która dociągnie ramię.

Napisano

Nie osłabiaj mnie, naprawdę jesteś takim antytalentem technicznym, że widzisz tu jakieś problemy? Śruby z odpowiednim skokiem gwintu nie potrafisz kupić? Podkładki z byle czego nie potrafisz zrobić? Zresztą ta korba ma chyba przelotową oś więc nawet nie trzeba śruby dopasowywać tylko sobie na jakimś pręcie pokroju m6 ogarnąć

Napisano

Antytalentem to jesteś Ty w formie wypowiadania się, nie pierwszy raz. Zluzuj trochę. Jak Ci się nie podoba, to jest funkcja blokuj.

NIe jest problemem kupić gdy taka istnieje. A jest duża szansa że nie. No ale co ja tam wiem, jak najeździłem się ze śrubą jarzma po kilku specjalistycznych sklepach i nikt nie miał pojęcia co to jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...