10nomyzS Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Witam, niedawno kupiłem używane korby rowerowe Force Eleven 1.7+, niestety nie dostałem tej śruby. Zamówiłem ją przez internet ponieważ w moim mieście w sklepach rowerowych jej nie było. Ale ta śruba nie pasowała, gwint był za duży. To zmierzyłem gwint wewnątrz ośki korby (wyszło M17) i chciałem dokupić ją. Ale na w żadnym sklepie internetowym nie ma takiej śruby z takim gwintem. Może ktoś z was wie gdzie można taką kupić? Prosiłbym o podesłanie linku. PS. to zdjęcie to taka śruba jaką kupiłem
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Kupiłeś śrubę od Shimano. Wątpię żeby ktoś pomógł, bo nikt tego nie kupuje. Jednym z powodów jest właśnie to o czym napisałeś.
Mihau_ Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Kup sobie byle jaką śrubę z takim gwintem, żeby zamontować wystarczy a później wykręcisz, to przecież nie przenosi żadnych sił podczas jazdy
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 I co sobie zrobi z tą śrubką? Wkręci w kolano? Raz że gwint w śrubie M17 będzie na 99% miał za duży skok. Dwa, że jak jej użyje? Musiałby sobie dorobić jakąś płytkę która dociągnie ramię.
Mihau_ Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Nie osłabiaj mnie, naprawdę jesteś takim antytalentem technicznym, że widzisz tu jakieś problemy? Śruby z odpowiednim skokiem gwintu nie potrafisz kupić? Podkładki z byle czego nie potrafisz zrobić? Zresztą ta korba ma chyba przelotową oś więc nawet nie trzeba śruby dopasowywać tylko sobie na jakimś pręcie pokroju m6 ogarnąć
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Antytalentem to jesteś Ty w formie wypowiadania się, nie pierwszy raz. Zluzuj trochę. Jak Ci się nie podoba, to jest funkcja blokuj. NIe jest problemem kupić gdy taka istnieje. A jest duża szansa że nie. No ale co ja tam wiem, jak najeździłem się ze śrubą jarzma po kilku specjalistycznych sklepach i nikt nie miał pojęcia co to jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.