tonysopr4no Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Zamówiłem wczoraj topeak ninja, niestety termin dostawy ponad tydzień. Tak się składa, że wyjeżdżam w poniedziałek na półtora tygodnia i zabieram ze sobą rower więc poszedłem do sklepu i wziąłem to co mieli na półce - SKS Airboy. Trudno, będę miał zapasową😁 Wygląda dość niepozornie ale kto wie, mam podłogową pompkę tej firmy i jest bardzo dobra. Zabawiłem się w masochiste i spuściłem powietrze, żeby sprawdzić jak to pompuje. Około 6 minut zajęło mi napompowanie opony 35c do 4,5 bara. Namachać się trzeba, zmieniać rękę trzeba. Jakby chcieć nabić dużo więcej to pewnie trzeba by robić przerwy, żeby ostygła. No ale dało radę bez problemu, a Lezyne jest na pewno lepszej jakości, więc opowieści, że takie małe pompki do niczego się nie nadają można wsadzić między bajki. Nie polecam za to tanich, podłogowych pompek beto. Koszmarny szmelc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tonysopr4no Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 PS. doszła też Ninja od Topeak. Jako, że zmieniałem dziś opony na inne 35c to też przetestowałem ze stoperem. Bez problemu wbite 4 bary w 4 minuty, przy czym namachałem się dużo mniej niż SKS Airboy. Ogólnie sprawia wrażenie bardzo starannie wykonanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.