Gość Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Panowie, Rozwarstwiła mi się nowa linka JAGWIRE, mam co prawda już wyrobioną opinię o tej firmie od dawna (domyślacie się jaką), ale kupiłem je po raz kolejny za worek dolarów, bo mają fajne akcesoria no i pancerze. Dziś serwis poratował mnie tym, czym mieli, jednak to ja wolałbym mieć to, co ja chcę. Mam taki zestaw na oku: LINKA PRZERZUTKI XTR DURA-ACE POLIMER Y63Z98950 10562757025 - Allegro.pl Czy do klamkomanetek będzie on pasował, bo jest tu do wszystkiego? Może ma różne końcówki na obu krańcach linki? Czy jeden zestaw wystarczy do tylnej i przedniej przerzutki? Bo chyba z pancerzem taka linka współpracować musi?
siemalysy Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Musisz kupić dwie takie linki. W tym zestawie masz tylko jedną linkę.
Mod Team bogus Napisano 3 Sierpnia 2021 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2021 Zastanów się czy jest sens zakupu linki za 70 zł. Tak czy inaczej musisz kupić dwie. Ponadto lepiej wymienić częściej linkę za 10 zł niż kupować drogie, które nie powodują zauważalnej poprawy działania.
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Kup sobie linkę nierdzewną szlifowaną za kilka złotych i wystarczy
Gość Napisano 3 Sierpnia 2021 Napisano 3 Sierpnia 2021 Podziękował panowie. @bogus92, już to przetestowałem w poprzednim rowerze. Właśnie z JAGWIRE na coś takiego z linku zrobiłem zamianę. Różnica nie tylko nie była delikatna, była kolosalna. Inny świat w sile użytej do przełączania biegów. Nigdy bym wtedy nie przypuszczał, ze linka ma na to aż tak ogromny wpływ.
Gość Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 Może i ma, dopóki ta powłoka Ci się nie zetrze i nie zacznie zapychać pancerza. Kup zwykłą nierdzewną i do tego smar Shimano, jak koniecznie chcesz mieć "lepiej".
TheJW Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 https://biostern.abstore.pl/linki-pancerze-i-koncowki-linka-przerzutki-optislik-1-2x2100mm,c69,p1654,pl.html Nic więcej nie potrzebujesz. Mam i w szosie i w MTB - zero problemów, super praca biegów, wymieniam raz w roku (a w szosie i rzadziej...). O tych z różnymi dziwnymi powłokami zapomnij - w końcu zaczną się łuszczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.