izishock Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Hej, niestety przy zakładaniu nowych hamulców ułamałem jego mocowanie. Czy wie ktoś jak je odkręcić? Czytałem, że jest tam gwint z klejem przeciw samoczynnemu odkręceniu. Próbowałem kluczem 9 ale niestety nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Ale klucz Ci się obraca na piwocie? Jeśli nie to potrzebujesz dłuższego, albo kawałka rurki, bo faktycznie może być mocno wkręcony a do tego na kleju, potrzeba sporo siły przyłożyć żeby go ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izishock Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Piwot nie jest najwyższej jakości, jak mniemam. Jak chciałem go odkręcić to niestety chyba zerwałem wcięcia na klucz. Teraz na noc zamoczyłem go w nafcie, może pomoże. Ale jak były wcięcia to myślę, że odkręcalny jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Tak, jak są to powinien być. Ramę masz pewnie alu a pivot jest stalowy. W stalowych ramach były czasem na stałe. W takim wypadku próbuj jakimś penetratorem, typu WD40, a pivot można atakować "żabką" albo jakimś innym kluczem hydraulicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izishock Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 No właśnie rama jest stalowa. Próbowałem dziś rano znów ale bez skutku. Czy jesteś w stanie mi powiedzieć czy ten piwot jest na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Wygląda że na stałe, nawet jest polakierowany razem z ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izishock Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Tylko obruszałem tą część z otworami i ona da się obkręcić, więc nie jest to wszystko połączone. Spróbuje podgrzać zapalniczką, może ten klej tak mocno trzyma. Gdzieś czytałem, że on puszcza przy 150 stopniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 To ta część z 3 otworami powinna być akurat na stałe Zapalniczką nic nie zdziałasz, palnik jak już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.