krism4a1 Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Jak w tytule. mam zaciski M447 z przewodem BH59, a chciałbym dołożyć do tego klamkomanetki grx400. Da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 @Nemrod82 ty chyba robiłeś podobny mix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Do klamkomanetek jest potrzebna inna śruba montażowa: https://allegro.pl/oferta/shimano-sruba-przewodu-hydr-st-r9120-r9170-r8020-r-10831462757 W komplecie jest w zestawie BH90: https://allegro.pl/oferta/shimano-dura-ace-ultegra-105-sm-bh90-jk-ssr-1700mm-10884782874 U mnie z zaciskami SLX klamkomanetki GRX działają elegancko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Dobra, jestem po przeróbce i moje potwierdzone dane na ten temat: Klamki GRX400 i zaciski M447 bez problemu można połączyć ze sobą zarówno przewodem BH90 jaki i BH59. Nakrętki do klamek są w zestawie z klamkami (W pudełku jest linka przerzutek, oliwka, końcówka do przewodu i nakrętka) Oliwki do obu przewodów są identyczne różnica jest tylko w końcówkach. Wszystko od dwóch tygodni śmiga bez problemowo. Może jedna uwaga: standardowy lejek do odpowietrzania hamulców nie pasuje do klamek szosowych, trzeba dokupić przejściówkę za 20 zł (normalnie skandal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 To mnie jedna rzecz zaciekawia, jak to jest z ilością przepychanego płynu, średnicą tłoczków etc. Czyli jak wygląda porównanie klamki szosowej działającej na szosowym zacisku w stosunku do takiej z zaciskiem mtb. Jest lepiej, gorzej, tak samo? Bo to że to fizycznie do siebie pasuje to nie jest tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Na to nie odpowiem. Doświadczenie mam tylko z hamulcami hydraulicznymi MTB. W konfiguracji szosowej pierwszy raz stosuje hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 W pierwszych hydraulikach szosowych shimano stosowało dokładnie te same zaciski (tylko z innymi oznaczeniami), co w MTB, więc najwyraźniej tak to dobrali, żeby działało, podejrzewam że później nic nie kombinowali pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi