Skocz do zawartości

[Tubeless] uciekające powietrze

IgnacyOrl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, ostatnio zauważyłem, że zeszło mi trochę powietrza w systemie tubeless. Koła pomopowałem jakieś 1,5 miesiąca temu i obecnie mam jakieś 0,75 bara mniej niz wtedy. Czy jest coś z tym nie tak, czy nie ma powodów do zmartwień?

• Mod Team
Napisano

Zależy z jakiego ciśnienia, bo w szosie to nawet z lekkimi dętkami taki wynik byłby bardzo dobry 😛
Tak czy inaczej raczej to norma. Oczywiście zależy to od opon, obręczy, taśmy i innych czynników, ale często trzeba pompować co tydzień, albo dwa.

Napisano

Co półtorej miesiąca dobijasz powietrza i jeszcze Ci źle? :D

Niestety dobijać trzeba częściej, myślę że 2-3 razy w miesiącu to norma. Jeśli nabijasz i nie widzisz żeby gdzieś mleko się wydostawało (można sprawdzić szczelność w misce z wodą) to wszystko jest raczej okej i nie ma powodów do obaw. 

Napisano

0,75 bara w 1,5 miesiąca... :D Problem, który nie istnieje.
Moja niepokorna przednia opona napompowana do 1,5 bara potrafi zgubić całe powietrze w 3 dni. :) Wiem, co jest przyczyną, ale jakoś nie mogę się od miesiąca zebrać żeby to ogarnąć. 🤣

Napisano

Tylko nie wiem czy to ma znaczenie ale rower w tym okresie czasu stał przez jakieś 10 dni.

Gdy  wczesniej wyjechałem na wakacje, rower wisiał i wtedy seszło mi całe powietrze.

Napisano

O jeżu! Żebym to ja miał takie ubytki ciśnienia w oponie po takim okresie tak  jak Ty, to byłbym zachwycony takim wynikiem, jeszcze bym się chwalił wszem i wobec jak to pięknie mi trzymają opony ciśnienie. Mogę tylko pogratulować świetnej szczelności.

Napisano

Rower ma 4 miesiace więc jest to możliwe

Dziękuje wszytskim za pomoc. Nie mam obaw do zmartwień, nic się nie dzieje. Poprosiłbym o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...