bumbajov Napisano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Witam, Poszukuję części do dampera. Wysłałem już kilka zapytań do sklepów i serwisów. Zwrotnie dowiedziałem się, że może będzie w grudniu. Sprawa trochę jest przerażająca bo wychodzi na to, że właśnie zakończyłem sezon. Chciałem zapytać czy może ktoś z was zna serwis RockShoxa, który takie elementy może mieć na stanie (a nóż). Chodzi o część: DAMPER PISTON 11.4118.085.003 REAR SHOCK DAMPER SHAFT PISTON ASSEMBLY - INCLUDES MM SHIM TUNES - DELUXE RL(B1) ...a tak naprawdę taką beżową uszczelkę, która jest elementem stykowym tłok-cylinder. Jeśli ktoś z was zna kogoś z uszkodzonym takim damperem (nieważny rozmiar) to również proszę o kontakt. HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Skontaktuj się ze Spider Suspensions lub Wichu Workshop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Uderz do Vario Bike w Krakowie. Zadzwoń, przyjedz może cię poratują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumbajov Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Większość pomocnych pyta o zdjęcie, więc wrzucam. Chodzi o ten beżowy glide ring (jak widać jest pęknięty) Pod nim jest jeszcze jeden typowy oring NBR. Na wewnętrznej stronie tego glide ringu jest wyżłobienie, w które wchodzi wyżej wymieniony oring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Widzalem na olx oferty chyba dwóch dawców, zadzwoń do nich lub napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumbajov Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Poprzeglądałem na olx i na allegro od tamtego wpisu ale nic mi się w oczy nie rzuciło. Jeśli znajdziesz chwile możesz podesłać link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz77budzy Napisano 17 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Witam Kolegę, okazało się że mam ten sam problem z tą uszczelkę, czy udało Ci się to jakoś rozwiązać. Dzięki na info MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumbajov Napisano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Hej! Udało mi się skontaktować z jednym z serwisów, który miał taką uszczelkę powiedzmy, że w lepszym stanie od mojej (ale z demontażu). Dogadaliśmy się. Mam ją u siebie ale nie zamontowałem jej do tej pory. Te nacięcie, które widać tam na zdjęciu wyżej zrobiłem rozbierając ten amortyzator (komora wysokiego ciśnienia) i te uwolnienie ciśnienia ją częściowo rozpołowiło. Poskładałem to do kupy zalałem nabiłem ciśnienie i amortyzator śmiga bez problemu. Nie gubi ciśnienia itd. Uszczelkę sobie zachowałem gdyby po jakimś czasie coś wyskoczyło. Z tą naciętą uszczelką zrobiłem może z 20 "motogodzin" większości na flow w górach. Moja waga 105kg. Nie wiem jak masz ją rozwaloną ale spróbuj poskładać u siebie, może się uda. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magma1102 Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 RockShox deluxe select r ma ktoś może zdjęcie jak ułożyć podkładki rozsypały mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi