zgreg Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Szukam roweru szosowego, brałem pod uwagę: 1/Romet Huragan 4, 2/Merida 3/Giant 4/jakiś Decathlonowski ostatecznie, 5/ w ramach marzeń- Bianchi, Pinarello Nie chce używki Rama alu, 2 blaty 52/36 ew. 50/34, tylnia duża min. 28, opony min. 25 a najl. 28C, dobrze jakby można było dołożyć błotniki (acz niekoniecznie), mogą być hamulce szczękowe, bardzo preferowany cały osprzęt w grupie (najlepiej Tiagra, o 105 raczej nie ma co marzyć w tym budżecie) Teren częściowo pagórkowaty Mam dobrą kondycję ale jestem zdecydowanie amatorem.Mam 186 cm wzrostu, 70 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Cytat 1/Romet Huragan 4, Biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość/osprzęt nic lepszego na dzień dzisiejszy nie kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgreg Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Jakby dołożyć 2k na 7tys to pewnie coś ciekawego w 105tce by znalazł i z hamulcami tarczowymi, rama dalej alu. ? CZy np. Cannondale Model: Synapse 105 nie ma przełożeń "emeryckich" jak to mówi król rowerów Mechanizm korbowy FSA Gossamer Alloy, BB30, 50/34 Suport Cannondale BB30 Kaseta Shimano 105, 11-34, 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Idiotyzmem jest płacić 7k za tego synapse na mechanice i bez sztywnych osi. Bardziej miękkie przełożenia w szosie nie występują Jak już dokładać to rose pro sl albo canyon endurace 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgreg Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 https://www.scott.pl/produkt/1190/8028/Rower-Speedster-10 warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Jak na dzisiejsze warunki i ceny można brać. Na minus hamulce tektro, ciężko powiedzieć jak to będzie działać, ewentualnie wymienisz z czasem na 105/ultegre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Cytat Na minus hamulce tektro, ciężko powiedzieć jak to będzie działać Genialne r7000 da się kupić tanio bo za 300zł, a jak w ogóle chce się po taniości to komplet potenza (niewiele słabsze niż r7000) są za 200zł i są przyzwoitym wyborem. Więc jak się okaże, że te tektro to standardowe dla tanich tektro słabe hamulce to wymiana nie rozpruje portfela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgreg Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 https://bike-room.pl/pl/p/KELLYS-ARC-50-L-2021/16511 vs https://www.scott.pl/produkt/1190/8028/Rower-Speedster-10 ? Martwią mnie v brake w scott Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgreg Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Scott byłby oki gdyby był cały na Shimano - piasty, hamulce, łańcuch czy nie ma się czego czepiać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 A jeśli miałby "wszystko shimano" to co? Jakaś gwarancja dobrej jakości? Jak każda firma mają lepsze i gorsze produkty. Akurat to, że nie ma np. piast shimano to nie wada, łańcuchy szeroki temat - każdy lubi coś innego ale kmc nie są wcale niższej jakości, o hamulcach już pisałem, uj wie jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgreg Napisano 7 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Kupiłem tego Scotta, wygl ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.