hulk14 Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Mam dwa zestawy kół, niestety odległości tarcz od środka koła się nieco różnią i gdy wkładam drugi zestaw to klocki trą mi o tarcze. Czytałem że pod tarcze na śruby można kupić jakieś podkładki. Czy istnieją analogiczne podkładki pod centerlock? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Nie istnieją. Ponadto podkładki o których piszesz przy tarczy na śruby są potrzebne przy przejściu z non boost na piasty boost. Zupełnie nie spełniają roli regulacyjnej przy zmianie kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercov Napisano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Istnieją. Tylko może być problem z dostaniem tego u nas. Tutaj link: https://boydcycling.com/products/centerlock-disc-brake-rotor-shim-4-pack A poniżej filmik prezentujący jak to działa, ale w przypadku montażu na 6 śrub: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacMach Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Można sobie też łatwo zrobić z puszki po coli (grubość 0.1 mm, więc regulacja dokładniejsza niż gotowymi): kładziesz tarczę na płasko na pasku wyciętym z puszki np. na szmatce i stajesz na niej tak, żeby się odbiła na puszce, wycinasz nożyczkami jak w przedszkolu (wewnętrzne kółeczko łatwiej wyciąć po złożeniu na pół, rozkładasz, rozcinasz ładnie układasz między piastą i tarczą i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi