hulk14 Napisano 31 Lipca 2021 Napisano 31 Lipca 2021 Mam dwa zestawy kół, niestety odległości tarcz od środka koła się nieco różnią i gdy wkładam drugi zestaw to klocki trą mi o tarcze. Czytałem że pod tarcze na śruby można kupić jakieś podkładki. Czy istnieją analogiczne podkładki pod centerlock? Cytuj
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2021 Mod Team Napisano 1 Sierpnia 2021 Nie istnieją. Ponadto podkładki o których piszesz przy tarczy na śruby są potrzebne przy przejściu z non boost na piasty boost. Zupełnie nie spełniają roli regulacyjnej przy zmianie kół. Cytuj
bercov Napisano 2 Sierpnia 2021 Napisano 2 Sierpnia 2021 Istnieją. Tylko może być problem z dostaniem tego u nas. Tutaj link: https://boydcycling.com/products/centerlock-disc-brake-rotor-shim-4-pack A poniżej filmik prezentujący jak to działa, ale w przypadku montażu na 6 śrub: 1 Cytuj
MacMach Napisano 1 Marca 2023 Napisano 1 Marca 2023 Można sobie też łatwo zrobić z puszki po coli (grubość 0.1 mm, więc regulacja dokładniejsza niż gotowymi): kładziesz tarczę na płasko na pasku wyciętym z puszki np. na szmatce i stajesz na niej tak, żeby się odbiła na puszce, wycinasz nożyczkami jak w przedszkolu (wewnętrzne kółeczko łatwiej wyciąć po złożeniu na pół, rozkładasz, rozcinasz ładnie układasz między piastą i tarczą i po sprawie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi