kadet123 Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Z racji że jest to mój pierwszy post na forum, wszystkich witam i pozdrawiam. Kupiłem w tym roku Rower szosowy Cross Vento 2.0. Jestem zadowolony z roweru za wyjątkiem tylnej przerzutki. Problem polega na tym,że po wyregulowaniu działa dobrze. Jednak gdy zmienię przednią zębatkę, tylnia zaczyna chrobotać, czasami przeskakuje na sąsiednią zebatkę. Po prostu się rozregulowuje. Gdy zmienię bieg na tej tylnej dopiero ustawi się prawidłowo i kręci cicho. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Za wszelkie porady z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Wrzuć filmik jak to się dzieje, bo brzmi dziwnie i ciężko od czegoś zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 31 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Masz gdzieś na lince śrubę baryłkową służącą do delikatnej korekcji napięcia linki. Musisz ją przekręcić o 1/4, może 1/2 obrotu w jedną lub drugą stronę aż uzyskasz poprawny naciąg linki. Wtedy problem zniknie. Trzeba to robić metodą prób i błędów, po troszku. Najlepiej jak ktoś by Ci przytrzymał rower z podniesionym tylnym kołem w czasie regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet123 Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 23 godziny temu, skom25 napisał: Wrzuć filmik jak to się dzieje, bo brzmi dziwnie i ciężko od czegoś zacząć. Pojemność filmiku przekracza dopuszczalny rozmiar. Może być wadliwa przerzutka? Tak jak pisałem wyżej...Na dużej zębatce z przodu, działa w miarę płynnie, natomiast po zmianie na mniejszą, przerzutki za cholerę nie idzie ustawić. Chrobocze, przeskakuje o 2 biegi w dół i do góry. Wózek nie ustawia się prostopadle do zebów na kasecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Wrzuć filmik na jakiś portal, chociażby YT. To może być wszystko, od przerzutki, linki, pancerza, haka a na manetce kończąc. Obstawiam, że to jakaś pierdoła typu załamany pancerz/linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.