Plaster Napisano 29 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Cześć Wszystkim, Chciałem ostatnio zakupić kasetę Shimano HG 51 - 8. Pomijam fakt, dostępności i kosmicznych cen, ale chciałbym zapytać, jak powinna być zapakowana oryginalnie taka kaseta? Pytam i cześć sprzedawców ma je, że tak powiem luzem, inni mają w woreczku, bądź w woreczku z tekturka, a jeszcze inni kartonowe pudełko - to ostatnie zauważyłem jest najdroższe. Nie chciałbym kupić jakiejś podroby, ani też dziwnie przepłacać za kartonowe opakowanie. Stąd moje pytanie, jak jest to oryginalnie pakowane i jaka jest/powinna być normalna cena takiej kasety. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Ósemki najczęściej są zapakowane w woreczek z tekturką, rzadko są to kartonowe pudełka, z reguły w przypadku droższych modeli, np. kaset Claris. A cena? Kiedyś kaseta kosztowała 45-55 złotych, teraz to chyba do stówki dochodzi. Kasety luzem też się trafiają - ale jak rozpoznać tzw. OEM od potencjalnej podróbki - nie wiem, jeszcze tych drugich nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Shimano oferuje kasety w różnych konfiguracjach. Tańsze grupy tak jak przedmówca napisał są pakowane w worek foliowy z tekturową etykietą. Droższe są pakowane w firmowym kartoniku z nadrukowaną specyfikacją Ale sporo jest oferowanych w pudle po 10 szt i te są sprzedawane luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Są też kartony serwisowe, w których jest po kilkadziesiąt kaset luzem, przełożonych tekturową przekładką. Ale czy akurat HG51 w takich występuje, to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.