james5 Napisano 27 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Witam, chcę wymienić hamulec (na SLX br-m7120) i tarczę ze 180mm na 203mm. Potrzebuję wybrać adapter do przedniego widelca (ROCK SHOX Sektor Silver TK Solo Air). Wiem, że musi to być adapter post na postmount. W tym momencie jest zainstalowana tarcza 180mm, ale jest już jakiś adapter, najprawdopodobniej SMMA90-F 180 P/P. Czy muszę w takim razie szukać adaptera ze 160 na 203mm, czy mam kupić adapter (160->180) do adaptera (180->203), czy jak to wygląda? Znalazłem dwa adaptery pod 203mm: SMMA-F 203 P/P i SMMA90-F 203 P/P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 27 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Adapter zakładasz do widelca bez żadnych adapterów pośrednich , więc potrzebujesz po prostu któryś z tych dwóch które znalazłęś. - pierwszy jest mocowany śrubami na przelot i robi za podkładkę dystansową SMMA90-F 203 P/P - drugi jednymi śrubami jest mocowany do widelca, a druga para śrub mocuje dopiero zacisk hamulca do adaptera SMMA-F 203 P/P Pierwszy wymaga zapewne dłuższych śrub. Więcej , jeśli trzeba, pewnie dopiszą mądrzejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi