yerbuss Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Hej dziś podczas jazdy doszło do małego wypadku spowodowanego przez psa biegającego luzem przez co przerzutka zee oberwała i najprawdopodobniej została ona skrzywiona lecz pewności nie mam, to co się złego z nią dzieje to nie wskakuje na 2 najmniejsze blaty kasety i regulacja przerzutki ani naciąg linki nic nie dał więc zapytam was co zrobić w tej sytuacji? Hak jest prosty.
Gość Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Nie odpowiedziałeś sobie sam na pytanie przypadkiem? No i używaj takich znaków jak "." i ","
Czeczen Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Jeśli przerzutka jest krzywa to wyraźnie będzie widać. Miałem kiedyś przypadek jak mi kolega z tyłu wjechał, dolna część wózka wyraźnie odstawała do zewnątrz. Może też być skręcona patrząc na kółka od góry.
yerbuss Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 @Czeczen kurde to Ja sam naprawdę nie wiem przerzutka wydaje się prosta tak samo hak jedyne co mogę więcej powiedzieć to gdy chce zrzucić na niższy bieg manetka reaguje poluźnia linkę ale przerzutka zero reakcji 10 minut temu, skom25 napisał: Nie odpowiedziałeś sobie sam na pytanie przypadkiem? No i używaj takich znaków jak "." i "," Przerzutka wydaje się prosta tak również jednak przy próbie zrzucenia łańcucha z 3blatu kasety na 2blat manetka reaguje poluźnia linkę ale przerzutka zero reakcji może to coś pomoże?
Gość Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Pisz po Polsku, bo mimo że chciałbym, to nie jestem w stanie zrozumieć co napisałeś w ostatnim akapicie.
Czeczen Napisano 31 Lipca 2021 Napisano 31 Lipca 2021 Jeśli przerzutka jest prosta to problem musi tkwić gdzieś w regulacji. Na pewno śruba od dolnego zakresu nie jest źle wkręcona? Spróbuj odkręcić śrubę H i zobacz czy na popuszczonej lince przerzutka wędruje do zewnątrz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.