Kapsulski Napisano 25 Lipca 2021 Napisano 25 Lipca 2021 Pacjent: Canyon Grail, w małej wersji, stąd obręcze 27,5, opony aktualnie g-one bite, za którymi nie przepadam, łatwo się dziurawią, nie trzymają mleka. Potrzeba: raczej lekka opona 27,5 maks 42mm, bezdętkowa, na słabsze asfalty/lekki teren, warunki raczej suche. Celowałem w Tufo Gravel Speedero, ale one są w jednym rozmiarze, za dużym (jak rozumiem opona 28 cali nie będzie współpracować z obręczą 27,5 cala?). Drugi strzał - Pirelli Cinturato - też brak rozmiarów (dostępna szerokość od 45 mm). Szukam po sieci od 2 godzin i zorientowałem się, że naprawdę trudno będzie mi dobrać opony w rozmiarze 27,5x42mm (mogą być węższe). W końcu wymyśliłem już takie semi-slicki WTB byway, one potrzebny rozmiar niby mają, ale dostępności brak. Poratujcie, bo robi mi się smutno, że nie urosłem większy
Brombosz Napisano 25 Lipca 2021 Napisano 25 Lipca 2021 WTB Byway Plus TCS 650B Tubeless Gravel Tyre Czarny, Bikeinn
Kapsulski Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 No i właśnie - opona ma dobrą średnicę, ale szerokość 47mm, gdzie Grail przyjmuje ponoć do 42mm. Niektóre sklepy (np. Centrum Rowerowe) mają dostępną tę oponę w wersji m.in. 34mm, ale dla kół 28 cali. W wersji na 27,5 najmniejsze jakie widzę są na 47mm, czyli za dużo. Na stronie producenta nie ma takiej wersji, więc chyba nie są w ogóle dostępne:
Kapsulski Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 Wracam jeszcze, bo reddit twierdzi, że da się wsadzić do Graila oponę nawet 47mm! https://www.reddit.com/r/CanyonBikes/comments/l8c4n7/650b_on_grail_cf_medium_and_up_size_frames/ finalnie zamawiam więc PIRELLI Cinturato Gravel Hard 45mm, postaram się potem pochwalić, czy mi wpasowały do tego mikrusa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.