Dokumosa Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Odnośnie radon vs. canyon to trochę więcej zmiennych jest do rozważenia - np. gw na ramę w radon 2y w canyon 6y. Trzeba by przeanalizować ichniejsze programy crash replacement. Dodatkowo porównując koncentrować się w pierwszej kolejności na istotnych elementach: rama, zawieszenie, koła dopiero potrm napęd i hamulce. Często jest tak, że jeden na pierwszy rzut oka jest świetny po czym zagłębiając się w spec okazuje się, że ma koła sunringle ważące 1kg więcej niż konkurencja na wysokim modelu dt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 (edytowane) Na koła patrzę i zawieszenie. Na gwarancję nie. Po prostu mam to wkalkulowane. I tak to by trwało miesiącami. Zresztą u obu jestem między rozmiarami Edytowane 28 Lipca 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 (edytowane) Można mieć wkalkulowane ale zdarza się, że są felerne modele albo partie. Swego czasu masowo węglowe slide'y pękały (wahacz). W zależności od stylu i intensywności jazdy jednemu pękło po 5 miesiącach a innemu po 30 Edytowane 28 Lipca 2021 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 28 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Jeszcze nie tak dawno ludzie oceniali rowery po grupie przerzutki 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Na szczescie skeen ma aluminiowy Zresztą nieważne, nie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Jak ktoś tak robił, to znaczy że nie ma o tym pojęcia i daje się wciągnąć w "Marketing". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Rzecz w tym, ze takich ludzi jest większość. To samo auta, telewizory, lekarstwa, pralki, amortyzatory.. Taki lajf. Ja niby coś tam wiem ale w oznaczeniach amorów się gubię. Wiem, ze Reba jest pancerna a Fox wybiera liście a innych nie ma i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 28 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Tak to dziala. Pamietam jak kolega z pracy - znawca - odradzal zonie kupno calkiem przyzwoitego na jej potrzeby roweru, bo przednia przerzutka byla z grupy Altus i to w jego mniemaniu skreslalo ten rower calkiem. Chociaz rame i kola mial lepsza niz niejeden na calym osprzecie Deore. Byl tez czas, gdy wielu kupowalo aparat fotograficzny sugerujac sie liczba megapikseli. Marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Trochę za bardzo generalizujesz i czasy się też trochę zmieniły... Liście to owszem wybiera fox ale z wysokim modelem tłumika a to już są ko$$$zty. Swoją drogą nowe SIDy ultimate (te na goleniach 35mm) mają lepszą czułość niż bardzo wysoki model FOX float 34 factory. Do tego są ~20% tańsze i ~140g lżejsze. Nowe reby z kolei robione chyba w chinach - coraz więcej się zdarza takich co mają spore luzy na ślizgach jeszcze przed montażem. Jedno się właściwie nie zmieniło - foxy są wyjątkowo wiotkie. 32mm SID jest sztywniejszy i bocznie i skrętnie niż fox 34. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Ależ ja właśnie o tym piszę Przeciętny człowiek nie ma o tym pojęcia. Jak będę na kupnie to dopytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Doradzcie mi prosze Wujkowie jakich srub uzyc do adaptera. Kupilem adapter Clarks (jak na zdjeciu), ale jak uzyje standardowych srub M6 (z lbem imbusowym) i podkladka to dolna nie chce sie zmiescic pod zacisk. I teraz mam dylemat czy uzyc tych standardowych srub M6 bez podkladki czy dac M6 z lbem guzikowym i dac podkladke (ponizej fotony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Ja mam przykręcone tymi drugiego typu. Ważne tez żeby klej na nich był i żeby za mocno nie przykręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Miałeś podlinkowany adapter tektro gdzie tego problemu nie było (wgfrezowany był pod zacisk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Mieszkam w Anglii. Tu allegro dziala srednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Czy w nowych goleniach pierscienie slizgowe nalezy posmarowac smarem stalym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Tak, ślizgi i uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Tylko żebys posmarował odpowiednim smarem, a nie jak to niektórzy robią, stosują smar do łożysk a potem jak filip z konopii opisują o przestrogach danego modelu amorka bo felerne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Są tu spece ładujący ŁT w amorki Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Mam smar Slick Honey do amortyzatorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 To jest smar pod uszczelki kurzowe nie na ślizgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Na slizgi sie nie nada? To czym je posmarowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Dokumosa napisał: To jest smar pod uszczelki kurzowe nie na ślizgi. https://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-amortyzatorow/oleje-smary/prod/slick-honey "Slick Honey to wielofunkcyjny smar do uszczelnień widelców, o-ringiów czy łożysk." IMO, nada się na ślizgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TataFranka Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Generalnie jak sie oglada filmy na YT, to smaruja tylko uszczelki. Wydaje mi sie, ze wlasciwy smar do posmarowania slizgow nie powinien byc zbyt gesty, a jednoczesnie na tyle gesty aby z nich po chwili nie zniknal. Slick Honey jest bardzo lekkim smarem. Mam tez bardzo rzadki smar silikonowy. Moge tez odprawic egzorcyzmy przed i po smarowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Ja tam nigdy ślizgów smarem nie smarowałem, co najwyżej maczałem palec w oleju i przejechałem po ślizgu. Nie widziałem też w żadnym manualu na YT żeby ktoś ślizgi smarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Suntour ma smarowanie stałe, nie olejowe, więc ślizgi muszą być posmarowane smarem. Olej momentalnie z nich spłynie i widelec będzie chodził na sucho Na YT większość filmów dotyczy widelców smarowanych olejem, gdzie faktycznie nie nakłada się smaru na ślizgi Jednak Suntour jest wyjątkiem od tej reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi