Skocz do zawartości

[6000 zł] trail ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi tez się osobiście nie uśmiecha patrzeć przez dziecko na kierownicy. 

tylko jaki model proponujecie ten kellys ? Czy czegoś innego szukać. 

Napisano

Niby na poniedziałek się umówiłem z gościem oglądać używkę procalibra na rebie 32mm 

bo ten kellys jest trudno dostępny… 

a czy skok amora w kellysie da się wyregulować tak aby nie męczył na asfalcie ? 

Napisano

Lepszy ten Procaliber niż ta wcześniejsza padaczka Marina na Alusie... Rower fajny ale dużo mniej "bezpieczny" do poszalenia tam gdzie chcesz. Nie do końca siedzę w tematyce serwisowej amorów typu Recon ale zawsze chyba był problem ze zwiększeniem skoku bo zmniejszyć zawsze można było. Pasuje i tak zobaczyć do każdego nowego amora jak ze smarowaniem wiec przy okazji zjechać ze skoku pewne by się dało. 

Napisano

kupię raczej tego treka aby był jakiś rower i zobaczę jak będzie to wszystko wyglądało z czasem itp. 
a w przyszłości po prostu kupię fulla 

chyba ze jakimś cudem znajdę w poniedziałek gdzieś kellysa to go oczywiście zamówię ;) 

chyba ze przychodzi wam do głowy jeszcze jakiś model max 7000 zł 

Napisano

fotelik by szło zamontować na dłuższych stelażach (sa takie dostępne) 

Coraz bardziej mysle ze lepiej mieć jednak 2 rowery 

Tak btw czym się różni Hornet od primala ?

I ten skok amora na płaski teren to trochę duży Bujak 

Wyczytałem ze sa jakieś tokeny do usztywniania ale nie blokowania całkowicie amora ? Co to za ustrojstwo 

Napisano

O ile nie jest już za późno to podrzucę Ci inny pomysł odnośnie fotelika.

Mam dwójkę dzieci i na początku też jeździłem z żoną na dwa rowery z fotelikami. Ktoś tu wcześniej powiątpiewał w montaż/demontaż - otóż jest to banalne i trwa kilka sekund. W ogóle nie jest to żaden czynnik, który należy brać pod uwagę.

Ale co innego chciałem Ci @matysziomdoradzić - zakup przyczepki (Thule, Burley, Qeridoo itd.). Przyczepkę montuje się do tylnej osi poprzez "sprzęgiełko", trwa to również kilka sekund. Kupiłem we wrześniu ubiegłego roku i zrobiłem z dziećmi ponad 1200 km. Najważniejsze jest to, że przyczepka pasuje do KAŻDEGO roweru i nie musisz wybierać, które dziecko dzisiaj zabierasz na przejażdżkę, bo przyczepki są tak jedno- jak i dwuosobowe. Poza tym jazda z przyczepką nie zaburza tak prowadzenia jak bujający się nad tylnym kołem fotelik.

Przemyśl sprawę 😉

Napisano

A dla dziecka taka przyczepka jest wygodna ?? Nie podskakuje na wertepach itp ?

obecnie w foteliku starsza córa bez problemu sobie jeździła ze mną po lesie 

Napisano

Mam przyczepkę burley i z 9 miesięcznym dzieckiem jeżdżę po lesie z prędkościami do 30km/h.

Trasa po okolicy 27-28km zajmuje mi około 1,5 godziny, z czego synek około 45 minut przesypia, a resztę czasu gapi się na las lub bawi maskotką.

Istotne jest zastosowanie fotelika dla małych dzieci (jak miał 3 miesiące to używałem hamaczka weber, po 8 miesiącu z niego wyrósł i teraz używam burley baby snuggler) oraz faktu że przyczepka ma normalne zawieszenie z wahaczem i sprężynami.

Zdarzyło mi się trzy razy dachowanie przyczepką. Jedyne konsekwencje to minuta płaczu bo się przestraszył.

Nigdy w życiu bym nie wsadził swojego syna do fotelika na mtb. To co w przyczepce kończy się przestraszeniem w foteliku skończy się połamaniem kręgosłupa.

Napisano

No to kierunek-> Decathlon w tym budżecie. 

Ale najpierw sprawdź, czy można doczepić przyczepkę do sztywnej osi. Przypuszczam, że wątpię. Ale może, może.... 

Napisano

am100s ? co jeszcze jakich modeli szukac o w miarę rekreacyjnej geometrii 

dziś bylem oglądać tego proca libra nie wiem czy to kwestia rozmiaru (L) a wcześniej mierzyłem sie do ML 

ale mialem pozycje bardzo w dol, Gosc mi tłumaczył ze niby taka ma bym pozycja ale czulem sie taki wyciągnięty bardzo. 

i mowił ze to kwestia ustawienia mostka.... siodełko chyba tez mozna przesunąć do przodu ale generalnie nie znam sie na tym 

Napisano

Procaliber to rasowy ścigacz, nie rower do rekreacji - stąd ta pozycja.

1 godzinę temu, wkg napisał:

No to kierunek-> Decathlon w tym budżecie. 

Ale najpierw sprawdź, czy można doczepić przyczepkę do sztywnej osi. Przypuszczam, że wątpię. Ale może, może.... 

Da się. Istnieją odpowiednie adaptery, np.: https://allegro.pl/oferta/os-do-przyczepki-boost-148mm-172-178mm-m12x1-5-10767915763?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=CjwKCAjwuvmHBhAxEiwAWAYj-EWHpYvSwdnhnCZj41xXMWucwEsUlcaQQ7lQVjgL-R8Tg3v7z3jE6xoCDacQAvD_BwE

Tylko trzeba by dobrać pod konkretny model roweru. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...