wkg Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Chore. Z przodu do "sztycy kirownicy". Ja juz bym poszedł w te trailowe HT
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 Mi tez się osobiście nie uśmiecha patrzeć przez dziecko na kierownicy. tylko jaki model proponujecie ten kellys ? Czy czegoś innego szukać.
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 Obejrzałem smrk takie ścieżki mnie właśnie interesują
Tyfon79 Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Kellys Gibon 30 kosztuje koło 5,5 tys i ma Recona https://swiatrowerow.com.pl/kellys-gibon-30-2021.html
wkg Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Sorry, to musialem kliknac w zly link bo byl za 3200. To 32 mm? Spory skok... Ale to bardzo dobra propozycja z fajnym napedem
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 Niby na poniedziałek się umówiłem z gościem oglądać używkę procalibra na rebie 32mm bo ten kellys jest trudno dostępny… a czy skok amora w kellysie da się wyregulować tak aby nie męczył na asfalcie ?
wkg Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Procaliber to scigacz xc o stromej glowce, gorszy na zjazdach. ReconRL ma blokade i jej uzywasz na rownym.
Tyfon79 Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Lepszy ten Procaliber niż ta wcześniejsza padaczka Marina na Alusie... Rower fajny ale dużo mniej "bezpieczny" do poszalenia tam gdzie chcesz. Nie do końca siedzę w tematyce serwisowej amorów typu Recon ale zawsze chyba był problem ze zwiększeniem skoku bo zmniejszyć zawsze można było. Pasuje i tak zobaczyć do każdego nowego amora jak ze smarowaniem wiec przy okazji zjechać ze skoku pewne by się dało.
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 ok myślałem ze amor ma możliwość regulacji np na pół-sztywna Kellysa nie ma nawet na olx Dzięki w ogóle za liczne odpowiedzi 💪
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 kupię raczej tego treka aby był jakiś rower i zobaczę jak będzie to wszystko wyglądało z czasem itp. a w przyszłości po prostu kupię fulla chyba ze jakimś cudem znajdę w poniedziałek gdzieś kellysa to go oczywiście zamówię chyba ze przychodzi wam do głowy jeszcze jakiś model max 7000 zł
Galvatron Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Dartmoor Hornet: https://velo.pl/gorskie/gorskie-sztywne/enduro-275/dartmoor/hornet-pro-0
wkg Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Hornet byłby super, wrzucałem ale patrz mocowanie fotelika
matysziom Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 fotelik by szło zamontować na dłuższych stelażach (sa takie dostępne) Coraz bardziej mysle ze lepiej mieć jednak 2 rowery Tak btw czym się różni Hornet od primala ? I ten skok amora na płaski teren to trochę duży Bujak Wyczytałem ze sa jakieś tokeny do usztywniania ale nie blokowania całkowicie amora ? Co to za ustrojstwo
marcesco Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 O ile nie jest już za późno to podrzucę Ci inny pomysł odnośnie fotelika. Mam dwójkę dzieci i na początku też jeździłem z żoną na dwa rowery z fotelikami. Ktoś tu wcześniej powiątpiewał w montaż/demontaż - otóż jest to banalne i trwa kilka sekund. W ogóle nie jest to żaden czynnik, który należy brać pod uwagę. Ale co innego chciałem Ci @matysziomdoradzić - zakup przyczepki (Thule, Burley, Qeridoo itd.). Przyczepkę montuje się do tylnej osi poprzez "sprzęgiełko", trwa to również kilka sekund. Kupiłem we wrześniu ubiegłego roku i zrobiłem z dziećmi ponad 1200 km. Najważniejsze jest to, że przyczepka pasuje do KAŻDEGO roweru i nie musisz wybierać, które dziecko dzisiaj zabierasz na przejażdżkę, bo przyczepki są tak jedno- jak i dwuosobowe. Poza tym jazda z przyczepką nie zaburza tak prowadzenia jak bujający się nad tylnym kołem fotelik. Przemyśl sprawę 😉
Galvatron Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Dodatkowo przyczepka powinna być znacznie bezpieczniejsza w razie wypadku.
matysziom Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 A dla dziecka taka przyczepka jest wygodna ?? Nie podskakuje na wertepach itp ? obecnie w foteliku starsza córa bez problemu sobie jeździła ze mną po lesie
KSikorski Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Mam przyczepkę burley i z 9 miesięcznym dzieckiem jeżdżę po lesie z prędkościami do 30km/h. Trasa po okolicy 27-28km zajmuje mi około 1,5 godziny, z czego synek około 45 minut przesypia, a resztę czasu gapi się na las lub bawi maskotką. Istotne jest zastosowanie fotelika dla małych dzieci (jak miał 3 miesiące to używałem hamaczka weber, po 8 miesiącu z niego wyrósł i teraz używam burley baby snuggler) oraz faktu że przyczepka ma normalne zawieszenie z wahaczem i sprężynami. Zdarzyło mi się trzy razy dachowanie przyczepką. Jedyne konsekwencje to minuta płaczu bo się przestraszył. Nigdy w życiu bym nie wsadził swojego syna do fotelika na mtb. To co w przyczepce kończy się przestraszeniem w foteliku skończy się połamaniem kręgosłupa.
matysziom Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 To jest dobry pomysł to teraz jaki rower kupić z pełnym zawieszeniem do w miare uniwersalnego użytku heh
wkg Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 No to kierunek-> Decathlon w tym budżecie. Ale najpierw sprawdź, czy można doczepić przyczepkę do sztywnej osi. Przypuszczam, że wątpię. Ale może, może....
matysziom Napisano 26 Lipca 2021 Autor Napisano 26 Lipca 2021 am100s ? co jeszcze jakich modeli szukac o w miarę rekreacyjnej geometrii dziś bylem oglądać tego proca libra nie wiem czy to kwestia rozmiaru (L) a wcześniej mierzyłem sie do ML ale mialem pozycje bardzo w dol, Gosc mi tłumaczył ze niby taka ma bym pozycja ale czulem sie taki wyciągnięty bardzo. i mowił ze to kwestia ustawienia mostka.... siodełko chyba tez mozna przesunąć do przodu ale generalnie nie znam sie na tym
Galvatron Napisano 26 Lipca 2021 Napisano 26 Lipca 2021 Procaliber to rasowy ścigacz, nie rower do rekreacji - stąd ta pozycja. 1 godzinę temu, wkg napisał: No to kierunek-> Decathlon w tym budżecie. Ale najpierw sprawdź, czy można doczepić przyczepkę do sztywnej osi. Przypuszczam, że wątpię. Ale może, może.... Da się. Istnieją odpowiednie adaptery, np.: https://allegro.pl/oferta/os-do-przyczepki-boost-148mm-172-178mm-m12x1-5-10767915763?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=CjwKCAjwuvmHBhAxEiwAWAYj-EWHpYvSwdnhnCZj41xXMWucwEsUlcaQQ7lQVjgL-R8Tg3v7z3jE6xoCDacQAvD_BwE Tylko trzeba by dobrać pod konkretny model roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.