Skocz do zawartości

[Problemy z sygnałem GPS] Strava nie łapie dobrze sygnału

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio borykam się z problemami z GPS w telefonie. Podczas tras Strava często zbacza z trasy, która jadę lub jej zarys jest kwadratowy i biegnie jakby od punktu do punktu. W telefonie mam wszystko ustawione tak, aby GPS był najlepszy, dokładność lokalizacji itp. Zastanawiam się czy to problem z telefonem, po prostu jest za stary i już zaśmiecony (brakuje trochę pamięci, bo mam 32Gb) czy jest jakiś inny. Miał ktoś podobnie?

Napisano

Jaki telefon? Opisywane przez ciebie problemy z GPS notorycznie wystepują na telefonach opartych z układami Mediateka i tutaj raczej nic nie poradzisz.

W przeciwnym razie to mogą być poprostu zakłócenia przez słabą widoczność (drzewa, budynki itp.) na końcu upatrywałbym problemów z softem czy telefonem.

Napisano

Telefon Nokia 3.2, nie miałem problemów przed tym praktycznie nigdy, tak samo w innych aplikacjach (typu Pokemon Go) również występuje problem 

Napisano

Byż może masz ustawione oszczędzanie energii. Gdy Ekran gaśnie aplikacja się usypia czy cos w tym stylu ... Ja mam to samo W KaMap a Strava działa.

Napisano

GPS, to GPS. Aplikacje odwołują się do oprogramowania sprzętowego, a to do sprzętu. Jeśli przyznałeś Stravie uprawnienia do korzystania z lokalizacji, nie masz włączonego oszczędzania energii czy usypiania aplikacji, a nadal jest coś nie tak, to jak my mamy Ci pomóc? Albo suport Stravy, albo forum androida, gdzie dostaniesz na pewno rzetelniejsze i dokładniejsze porady.

Napisano

Ja ostatnio w Galaxy S10 włączyłem Stravę jeżdżąc na rolkach i co chwilę po zablokowaniu ekranu i włożeniu telefonu do kieszeni dostawałem informację o zgubionym sygnale GPS, a na mapie pokazywały się proste linie. To samo miałem jakiś czas wcześniej gdy chciałem zarejestrować dłuższy spacer. Włączałem Mapy Google i lokalizacja działała normalnie. Rozwiązałem problem...wyłączając i włączając lokalizację w telefonie. ;)
Ani oszczędzanie energii, ani wprowadzanie Stravy w tryb uśpienia nie były problemem.

Autor wątku wspomniał jednak, że problem dotyczy wszystkich aplikacji korzystających z GPS, a nie tylko Stravy, więc problem jest bardziej złożony.
@Werve Nokia nie ma na stronie suportu działu w stylu "known issues"? Może Google coś zwróci po wklepaniu odpowiedniego hasła? Jeśli ktoś miał podobny problem, to możesz łatwo znaleźć rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...