Hell4Ge Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Zastanawiam się nad zakupem plecaka podsiodłowego takiego jak na prawym rowerze o tu: bo wygląda to stabilnie i pojemnościowo, natomiast nie miałem nigdy ani takiego hamaka survivalowego w rękach, ani takiej torby by móc coś powiedzieć o tym czy to da się połaczyć ze sobą Co do hamaku to mówimy o rzeczach z tego sortu: https://www.amazon.pl/COVACURE-Hamak-hamak-outdoorowy-moskitierą/dp/B07P397KZ4/ref=pd_sbs_2/259-6412379-5785022?pd_rd_w=ZDAgN&pf_rd_p=4ce8ced5-c46a-4f6c-8d56-6ae0f7b26519&pf_rd_r=VKGJCYMG2CCJ0ZM8KPET&pd_rd_r=a18677ff-4d73-4560-9487-fc72d461ba9c&pd_rd_wg=UOtj9&pd_rd_i=B08XS6QJQK&psc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 To sie zmiesci w torbie podsiodlowej. Ten bagaznik to jakas komedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 Torba wystarczy o ile nie chcesz tam pakować namiotu dla 9 osób. Ten bagażnik to tylko niepotrzebne przesuwanie środka ciężkości i tworzenie naprężeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 23 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 To będzie drgać, podskakiwać i kołysać się na wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeperPL Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Hej, będę się wybierał w pierwszy wypad rowerowy z noclegiem poza cywilizowanym terenami. Jako, że jednak bliżej mi do minimalisty niż do zabierania wszystkiego co tylko mogę chciałbym przygotować cały sprzęt w myśl (jakże modnego) bikepackingu. Jestem na etapie przygotowań. Głównymi "nośnikami" wyposażenia będzie torba (worek) na kierownicę 10l, plecak i torba podsiodłowa 11l. Jak na razie nie zamiaruję się na zakup bagażnika i sakw (chociaż pakowanie byłoby pewnie wygodniejsze). Przy okiełznaniu wszystkiego stanąłem przed koniecznością przytroczenia, upakowania min. 2 rulonów/worków. I tutaj pada pytanie: Czy ktoś ma doświadczenie jak najlepiej na taką wyprawę spakować karimatę (mam zwijaną nie składaną) ? Jak spakować namiot ? Czy przytroczyć go do torby czy powinien się zmieścić w środku - 2 osobowy. Karimata ma 40cm szerokości i nie wiem czy lepiej próbować ją upychać do któreś z toreb ? Pewnie zajęła by 99% jej pojemności. Czy lepiej przytroczyć ją paskami do np. torby na kierownicę od dołu.....a może przerzucić się i kupić karimatę składną w kostkę ? W gruncie rzeczy to i tak nie zmienia problemu gdyż na ciut chłodniejsze dni zamiast zwykłej karimaty będę zabierał matę samopompującą, która i tak po złożeniu stworzy rulon. Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. Na razie nie mam wszystkich wyżej wymienionych akcesoriów dlatego dopytuję, a nie chcę wtopić kasy. Potem się okażę, że się nie spakuję według mojego pomysłu. Torby, które kompletuje to M WAVE ROUGH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeperPL Napisano 1 Maja 2022 Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Ktoś coś podpowie lub ma doświadczenie, jakiś wypad za sobą w takim stylu ? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 1 Maja 2022 Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Weź poczytaj ten temat, znajdziesz tam wszystko: A jeśli nadal kombinujesz z karimatą to daj sobie spokój, do jest za duże na takie wypady. Ma być małe i lekkie, dmuchany materac sprawdzi się lepiej i jest wygodniejszy. Jak chcesz dodatkowej izolacji od spodu to folia nrc, nie waży nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) Im mniejszy/lżejszy namiot tym lepiej, wydaje Ci się że jest OK, ale mógłbyś to miejsce zagospodarować na inne rzeczy i mieć lekki plecak zamiast ciężkiego. Kombinować można z troczeniem nawet bez toreb. Na zdjęciu Bieszczady rok 2013 - zanim przednie torby były popularne Tutaj akurat troczyłem do ramy...sam nie wiem czemu, można wsadzić w worek i trokami spiąć z kierownicą. Wychodzi bardzo dobrze, koszt zamyka się w kilkudziesięciu PLN licząc już worek. Mi nogi na rowerze ledwo się mieściły, ale człowiek nie patrzył na sprzęt tylko suszył zęby z radości. I nawet zjeżdżał tak w terenie Muszę wrócić do tych czasów Edytowane 9 Maja 2022 przez c1ach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi