Skocz do zawartości

[owijka] komfortowa + podkładki żelowe, powyżej 2 m długości

RowerowyMaciej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!
Szukam nowej owijki, gdzie priorytetem jest komfort. Miałem:

1. PRO Sport Comfort -  komfort był 3/5

2. Oval Concepts 300 - komfort 1/5

3. Aktualnie KELLYS Trento - komfort 3/5

Jeżdzę w rękawiczkach Pearl Izumi Select na oponach 700x38c z obniżonym ciśnieniem. Ogólnie nie narzekam na komfort, ale owijka jest przetarta i jednak fajnie gdyby mniej wibracji docierało do dłoni. Musi mieć powyżej 2 metrów długości, gdyż są na styk przy mocnym naciąganiu. Pomyślałem, że warto byłoby podłożyć podkładki żelowe, ale nigdy nie miałem. Co sądzicie?

W oczy rzuciła mi się FIZIK Terra Microtex, ale może coś innego polecacie?

Pozdrower

Napisano

Mi się bardzo dobrze jeździ na Supacaz Super Sticky Kush Galaxy. Z tego co widzę, to ma ponad 2 metry: 2160 mm / szerokość: 30 mm

• Mod Team
Napisano

Jeżeli bardzo zależy Ci na komforcie to możesz też kupić taką samą jak masz teraz i nawinąć na starą.

Supacaz jest ok, też używam i jestem zadowolony. Tylko nie polecam jasnych kolorów. Bardzo łatwo się brudzi i bardzo trudno doczyścić 😕 

Napisano

Zaletą podkładek żelowych jest to że w przeciwieństwie do dwóch owijek tak bardzo nie zwiększają obwodu chwytu. Ale to wiedza teoretyczna bo nie używałem.

Napisano

Miałem przez chwilę tą Fizik Terra Microtex Bondush. Nie jeździłem, bo w nowym rowerze odwijałem i się porwała. Natomiast na sucho była miękka i bardzo przyczepna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...