RowerowyMaciej Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Cześć! Szukam nowej owijki, gdzie priorytetem jest komfort. Miałem: 1. PRO Sport Comfort - komfort był 3/5 2. Oval Concepts 300 - komfort 1/5 3. Aktualnie KELLYS Trento - komfort 3/5 Jeżdzę w rękawiczkach Pearl Izumi Select na oponach 700x38c z obniżonym ciśnieniem. Ogólnie nie narzekam na komfort, ale owijka jest przetarta i jednak fajnie gdyby mniej wibracji docierało do dłoni. Musi mieć powyżej 2 metrów długości, gdyż są na styk przy mocnym naciąganiu. Pomyślałem, że warto byłoby podłożyć podkładki żelowe, ale nigdy nie miałem. Co sądzicie? W oczy rzuciła mi się FIZIK Terra Microtex, ale może coś innego polecacie? Pozdrower
Sziva Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Mi się bardzo dobrze jeździ na Supacaz Super Sticky Kush Galaxy. Z tego co widzę, to ma ponad 2 metry: 2160 mm / szerokość: 30 mm
Mod Team safian Napisano 22 Lipca 2021 Mod Team Napisano 22 Lipca 2021 Jeżeli bardzo zależy Ci na komforcie to możesz też kupić taką samą jak masz teraz i nawinąć na starą. Supacaz jest ok, też używam i jestem zadowolony. Tylko nie polecam jasnych kolorów. Bardzo łatwo się brudzi i bardzo trudno doczyścić 😕
chrismel Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Zaletą podkładek żelowych jest to że w przeciwieństwie do dwóch owijek tak bardzo nie zwiększają obwodu chwytu. Ale to wiedza teoretyczna bo nie używałem.
Gość Napisano 23 Lipca 2021 Napisano 23 Lipca 2021 Miałem przez chwilę tą Fizik Terra Microtex Bondush. Nie jeździłem, bo w nowym rowerze odwijałem i się porwała. Natomiast na sucho była miękka i bardzo przyczepna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.