alexsob Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Powodem pytania jest fakt że mam przetarta oponę po bokach a w jednym miejscu nawet dziurę ale jeszcze dedki nie widać i muszę wymienić. Aktualnie mam opony o szerokosci 2'2 cała i nie wiem czy nie lepsze są o szerokości 1'95 .Poprzednio miałem opony właśnie o szerokości 1'95 i wydaje mi się że lepiej i chyba szybciej się jeździ na oponach np. 1'75 lub 1'95 niż na tych szerokich.
TheJW Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Skoro uważasz, że na 1,75 lub 1,95" jeździ się szybciej i odpowiadają one twoim wymaganiom, to po co pytasz? 11 minut temu, alexsob napisał: jeszcze dedki nie widać 😳 Czego?
Setorix Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 jeszcze ważny jest bieżnik opony bo czasami opona 2.2 cala będzie szybsza od bardziej agresywnej opony 2 calowej i się można lekko zdzwić ze prędkości nie przybędzie a komfort troszkę spadnie
Wojcio Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 Ważne - gdzie się jeździ - na szosie na wąskich w terenie na szerszych.
alexsob Napisano 22 Lipca 2021 Autor Napisano 22 Lipca 2021 2 godziny temu, TheJW napisał: Skoro uważasz, że na 1,75 lub 1,95" jeździ się szybciej i odpowiadają one twoim wymaganiom, to po co pytasz? 😳 Czego? A ty jak nie chcesz pomóc to poco się odzywasz.
TheJW Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 A ty jak chcesz pomocy, to naucz się szacunku do innych i zasad panujących na forum. I kup sobie słownik ortograficzny.
alexsob Napisano 22 Lipca 2021 Autor Napisano 22 Lipca 2021 2 godziny temu, Setorix napisał: jeszcze ważny jest bieżnik opony bo czasami opona 2.2 cala będzie szybsza od bardziej agresywnej opony 2 calowej i się można lekko zdzwić ze prędkości nie przybędzie a komfort troszkę spadnie Bieżnik mam dobry tylko mam po 2 miesiącach pozdzierane boki opony przez krawężniki i takze dziurę w oponie dlatego zastanawiam się nad kupnem tym razem węższej opony np. 1'95 tylko nie wiem jakajest szerokość idealna. 10 minut temu, TheJW napisał: A ty jak chcesz pomocy, to naucz się szacunku do innych i zasad panujących na forum. I kup sobie słownik ortograficzny. Sam się naucz szacunku. Nikogo nie obrażam a ty tak. To że mi wskoczyło c a nie"ć to nie znaczy że trzeba po kimś pojechać
Lezia Napisano 22 Lipca 2021 Napisano 22 Lipca 2021 błąd nie polega tylko na literze "ć" Jeśli masz boki zjechane przez krawężniki to Ty nie potrzebujesz opon MTB.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.