TheJW Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Czy ktoś z Was posiada zbędną nakrętkę kontrującą/kasującą luz do korby SRAM z osią DUB? Może wala się komuś gdzieś jakaś uszkodzona korba na części? Numer części i nazwa w katalogu producenta: 11.6418.001.001 BOTTOM BRACKET PRELOAD ADJUSTER KIT DUB Jako, że nakrętki są wykonane z gównolitu, moja wczoraj dokonała żywota, pękając przy śrubie. Niestety nowej nigdzie nie znalazłem - w krajowych i zagranicznych sklepach "brak na stanie". 😕 Trochę głupio, że z powodu takiego śmiesznego elementu mam unieruchomiony rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 https://allegro.pl/oferta/sruba-kontrujaca-do-korby-sram-bb-kit-preload-adju-9791166689? Takie coś ? Nie znam SRAMA to pytam - pierwszy link z google https://www.sbike.pl/sram-bottom-bracket-bearing-adjuster-bb30-pressfit-30-o_12512.html Tu taniej - ktos mi ten sklep polecał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 W sbike jest pod BB30, ja potrzebuję pod DUB. A to na Allegro znalazłem chwilę po wstawieniu posta, tyle że z zasady nie kupuję u takich Januszy biznesu. Ta nakrętka kosztuje 15 zł, maksymalnie 20. Znalazłem w jeszcze jednym sklepie, ale opis jest taki, że nie wiem, czy to nakrętka, czy spinka do łańcucha, a kontaktu brak. https://prestosport.pl/lancuchy-sram-do-kasowania-luzow-na-korbie,c31,p6417,pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Tak jest ! Trzeba mieć zasady Nie odbierają telefonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Nie odbierają, nie odpisują. Zamówiłem przed chwilą, chociaż nie mam pewności, czy na pewno to co potrzebuję. Numer producenta i EAN wskazują jednoznacznie na nakrętkę kontrującą, ale opis i kategoria wprowadzają niepewność... Okaże się jak przyjdzie, najwyżej będę miał zapasową spinkę do łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 20zł + przesyłka... W ramkę i na ścianę taką spinkę 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 28 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 No niestety, nie przyszła ani nakrętka, ani spinka. Wysłali tyko chwyty, które przy okazji zamówiłem, i paragon na mniej niż 1/4 kwoty zamówienia...nie wiem na co liczyli... Tak więc spawa nadal aktualna - jeśli ktoś coś ma, jakieś zapasy, uszkodzone korby DUB, proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Nigdzie nie ma, a czekać na dostawę z zagranicy nie mam czasu, więc podjąłem próbę naprawy. Wychodzi na to, że skuteczną, chociaż okaże się po złożeniu korby do kupy. Potrzebowałem trochę kleju błyskawicznego, elastycznego plastiku i cierpliwości. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.