DabiKubi Napisano 21 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Witam jak szukać odpowiedniego zamiennika tak aby po dodaniu mocowania od przyczepki około 10 mm grubego nie zgubić tylnego koła. Kopie w necie ale wszystko co znajduje jest tej samej długości bądz mniejsze .. Pomocy koledzy I koleżanki mòj szybkozamykacz ma do kńca gwintu 185 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 M5 pręt gwintowany nierdzewny A2 pręty szpilka 7638192392 - Allegro.pl Kupujesz coś takiego, tylko dobrej jakości i tniesz ile Ci potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 28 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 W dniu 22.07.2021 o 00:03, DabiKubi napisał: Witam jak szukać odpowiedniego zamiennika tak aby po dodaniu mocowania od przyczepki około 10 mm Co to masz za przyczepkę? Ja w swojej Croozer kids for 2 bez problemu zakładam zwykły szybkozamykacz. U mnie dodatkowo dochodzi jakieś 5 mm może mniej. Mocowanie wygląda jak niżej https://allegro.pl/oferta/zaczep-croozer-kwadratowy-2005-2015-9858700079?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=EAIaIQobChMIpte2t8eG8gIVfkeRBR3JJwE-EAQYBCABEgI1ofD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DabiKubi Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 W dniu 22.07.2021 o 02:35, JWO napisał: M5 pręt gwintowany nierdzewny A2 pręty szpilka 7638192392 - Allegro.pl Kupujesz coś takiego, tylko dobrej jakości i tniesz ile Ci potrzeba Dobry pomysł ale czy rower przez to nie dostanie w 4 litery chodzi o pełny gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Cytat czy rower przez to nie dostanie w 4 litery Przy szbkozamykaczu, w normalnym użytkowaniu na taką szpilkę nie przenosi się obciążenie z koła (o ramę opiera się oś). Szpilka pracuje na rozciąganie, trzyma to wszystko w kupie. Nie wiem jak wygląda ten Twój zaczep, ale jeżeli przyczepka trzyma się na tej szpilce, to ja bym tam dziecka nie wsadzał. Ja używam tego patentu do zapięcia roweru w trenażerze. Więc nawet jak się urwie to nie jest to niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Jak już @shilerpowiedział, przyjrzyj się najpierw dokładnie swojej ośce, zamontuj ucho od przyczepki i przymierz szybkozamykacz. Coś mi się nie chce wierzyć, że ucho do Twojej przyczepki ma 10mm, moje ma niecałe 5mm i to jest kawał mięcha. Jeżdżę najnormalniej w świecie bez zmiany ośki QR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.