Jurcyk Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Witam, czy bębenek po zdjęciu kasety 10 rzędowej przyjmie kasetę 12s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 SRAMa i Shimano - nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Sram jak najbardziej, PG-1210 lub PG-1230 (SX/NX). Ewentualnie Sunrace, Garbaruk czy co tam jeszcze znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Ok, dzięki , pozostaje Sunrace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Jasne, miałem na myśli 10-50 i więcej, freudowska pomyłka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Zamiast Sunrace postawiłbym NXa od Srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 W sklepie sprzedawca mówił, że pod napęd 12 rzędowy Sram NX musi być bębenek xd . Ja miałem napęd 2x10 Shimano a więc bębenek Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 NX jest pod klasyczny bębenek Shimano. Miałem i mam nadal. A przy zmianie na GX konieczna jest zmiana bębenka na XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Dziękuję za odpowiedzi , mam jeszcze jedno pytanie czy przyjmie kasetę 12 s Shimano SLX . Taki napęd marzy mi się w rowerze.🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Nie, w uproszczeniu wszystkie kasety zaczynające się od zębatki 10 nie będą pasować na ten bębenek. Całą resztę napędu możesz sobie kupić od Shimano, nikt nie broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Podaj model koła/piasty. To, że aktualnie masz założoną kasetę 10s nie oznacza, że jest max dla tego bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 21 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 To są koła Specialized Stout XC29 , piasty bodajże Formula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.