Gość Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Potrzebuję założyć ciaśniej zestopniowaną kasetę. Czy zamiast ULTEGRy mogę wstawić tę?: Shimano Dura-Ace CS-R9100 11s 12-28 kaseta 10702125879 - Allegro.pl ps. 11zębów też nie bardzo mi się obecnie przydaje... Nie wiem z jakim wózkiem mam przerzutkę, ale z tego co mnie się udało wyczytać, to zarówno wózek SS jak i GS obsłuży największą 28T Pewnie teraz mam GS bo największą koronkę mam 34T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Możesz wsadzić jak chcesz. Widzę że dojrzewasz 12-25 u nas jeszcze lepiej się sprawdza. No i nie trzeba za D.A płacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Możesz, ale po co to nawet najstarsi szosowcy nie wiedzą Kup sobie 105, ten sam efekt za 25% ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 @abdesign, no widzisz, tylko z informacji o tej przerzutce dla GS to 25T już nie obsłuży. Musiałaby być SS Oczywiście, pewnie z doświadczenia możesz wiedzieć, że to czy tamto z tym czy tamtym zadziała, ale nie chcę poza normy wychodzić, bo zwyczajnie takich wyjątków nie zapamiętam. Tak to nawet z łańcuchem wiem, że od 28T duża duża + 2 (DM-CN0001-05-POL.pdf (shimano.com)) a tak to znowu mnie problem przerośnie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Obsługuje... bez problemu, mam tą przerzutkę i krótką i długą, mieszam kołami i kasetami jak chcę... jest gorzej, znacznie gorzej bangla z 11-23. O tym że możesz jej uzywać z klamkami tiagry 4700 jako 10s też Shimano nie napisało... a jak już przeczytałeś techdoca skoro podejrzewasz że może być problem z 12-25, to dowiedziałeś sie, że nie obsługuje kasety którą masz... (a jeździsz) ani mojej 11-36 w rowerze przełajowym... a jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.