Skocz do zawartości

[kaseta] kompatybilność

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję założyć ciaśniej zestopniowaną kasetę. Czy zamiast ULTEGRy mogę wstawić tę?: Shimano Dura-Ace CS-R9100 11s 12-28 kaseta 10702125879 - Allegro.pl

ps. 11zębów też nie bardzo mi się obecnie przydaje...

Nie wiem z jakim wózkiem mam przerzutkę, ale z tego co mnie się udało wyczytać, to zarówno wózek SS jak i GS obsłuży największą 28T

Pewnie teraz mam GS bo największą koronkę mam 34T

@abdesign, no widzisz, tylko z informacji o tej przerzutce dla GS to 25T już nie obsłuży. Musiałaby być SS Oczywiście, pewnie z doświadczenia możesz wiedzieć, że to czy tamto z tym czy tamtym zadziała, ale nie chcę poza normy wychodzić, bo zwyczajnie takich wyjątków nie zapamiętam. Tak to nawet z łańcuchem wiem, że od 28T duża duża + 2 (DM-CN0001-05-POL.pdf (shimano.com)) a tak to znowu mnie problem przerośnie hehe 

Obsługuje... bez problemu, mam tą przerzutkę i krótką i długą, mieszam kołami i kasetami jak chcę... jest gorzej, ;) znacznie gorzej bangla z 11-23. O tym że możesz jej uzywać z klamkami tiagry 4700 jako 10s też Shimano nie napisało... a jak już przeczytałeś techdoca skoro podejrzewasz że może być problem z 12-25, to dowiedziałeś sie, że nie obsługuje kasety którą masz... (a jeździsz) ani mojej 11-36 w rowerze przełajowym... a jeżdżę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...