mmoorroo Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Zakupiłem kilka dni temu Sigmę 16.16 STS z czujnikami kadencji i prędkości. Niestety wczoraj pierwszy raz jadąc z licznikiem wieczorem zauważyłem, że po włączeniu lampki odczyty w ogóle przestają działać. Znalazłem tutaj że z Sigmami część ludzi ma taki problem. Czy tak będzie z każdym licznikiem bezprzewodowym? Czy gdyby ją oddał i kupił coś na czujniki ANT+ lub bluetooth to przestał bym mieć taki problem? Np. Bryton 15 i do niego czujnik prędkości, kadencji, pulsometr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Przy ant+ te problemy nie występują. Z sigmą możesz spróbować maksymalnie odsunąć od siebie lampkę i licznik, w miarę możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 No niestety, Sigmy tak mają Ja przez rok jeździłem na najsłabszyn strobo - wtedy działała a potem ANT+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Możecie polecić coś z ANT+ z obsługą czujników kadencji, prędkości, pulsometru? Cena bez czujników +- 250zł ( jak bedzie z czujnikami to super ale pewnie nie osiągalne ). Dobrze gdyby można kupić w miarę tanie czujniki do tego licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 https://pl.aliexpress.com/item/1005002396263919.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a6995c0fR7ljvE Mi przyszedł w niecałe 10 dni. Czujniki kup sobie w Polsce, jakieś Magene czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 https://www.igpsport.com/igs10s Na ali w takiej cenie były z czujnikami przed tą VAT-owską zmianą, teraz niewiem. Czujniki do wszystkich komputerków ANT+ są takie same - to nie Sigma Także jak kiedyś postanowisz sobie kupić Wahoo czy Garmina - czujniki zostaną. O, kolega mnie uprzedził. Jak będziesz brał z ali to weź z uchwytem - niedrogie a jakosć o wiele lepsza od standardowych gumek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Dodatkowe wskazania po podłączeniu czujników ANT+: kadencja, średnia kadencja, maksymalna kadencja, puls, średni puls Czy to oznacza że nie można do niego podpiąć czujnika prędkości? Pytam bo przeważnie jeżdżę po lasach i nie wiem jak tam ten czujnik gps się sprawdzi i wolałbym chyba mieć prędkość z czujnika na kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Oczywiście że można, po prostu prędkość pokazuje bez żadnych czujników więc to nie jest "dodatkowe wskazanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.