Skocz do zawartości

[licznik] zakłócenia odczytu prędkości i kadencji przez latatkę Solarforce L2 na diodach cree

mmoorroo

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem kilka dni temu Sigmę 16.16 STS z czujnikami kadencji i prędkości. Niestety wczoraj pierwszy raz jadąc z licznikiem wieczorem zauważyłem, że po włączeniu lampki odczyty w ogóle przestają działać. Znalazłem tutaj że z Sigmami część ludzi ma taki problem. Czy tak będzie z każdym licznikiem bezprzewodowym? Czy gdyby ją oddał i kupił coś na czujniki ANT+ lub bluetooth to przestał bym mieć taki problem? Np. Bryton 15 i do niego czujnik prędkości, kadencji, pulsometr?

Możecie polecić coś z ANT+ z obsługą czujników kadencji, prędkości, pulsometru?

Cena bez czujników +- 250zł ( jak bedzie z czujnikami to super ale pewnie nie osiągalne ).

Dobrze gdyby można kupić w miarę tanie czujniki do tego licznika.

https://www.igpsport.com/igs10s

Na ali w takiej cenie były z czujnikami przed tą VAT-owską zmianą, teraz niewiem.

Czujniki do wszystkich komputerków ANT+ są takie same - to nie Sigma :) Także jak kiedyś postanowisz sobie kupić Wahoo czy Garmina - czujniki zostaną.

O, kolega mnie uprzedził. Jak będziesz brał z ali to weź z uchwytem - niedrogie a jakosć o wiele lepsza od standardowych gumek.

Dodatkowe wskazania po podłączeniu czujników ANT+: kadencja, średnia kadencja, maksymalna kadencja, puls, średni puls

Czy to oznacza że nie można do niego podpiąć czujnika prędkości? Pytam bo przeważnie jeżdżę po lasach i nie wiem jak tam ten czujnik gps się sprawdzi i wolałbym chyba mieć prędkość z czujnika na kole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...