Skocz do zawartości

[Dętka?] Czy to pompki czy dętki?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem ekipa. Dziwna sytuacja mnie wczoraj spotkała. Jadę rowerem zatrzymuje się i psssssstttt zeszło powietrze. No nic myślę wymieniam. Wymieniłem dętkę. Jadę dalej zatrzymuję się psssssssttttt znowu na nowej dętce - flak. Napompowałem, ok jest jadę dalej. Dzisiaj wychodzę do roweru - flak. O co chodzi bo zgłupiałem :D

• Mod Team
Napisano

Zawsze przy wymianie dętki trzeba dobrze sprawdzić wnętrze opony, czy nie ma wbitego np. kolca jakiegoś. Bo jak jest wbity i zostanie to będzie dziurawił nowo zamontowane dętki.

Napisano

Problem rozwiązany dętki dziurawione był przez druciki od szprych od wewnątrz. Wzmocniłem dodatkowo na około taśmą izolacyjną w środku:D

Jakie polecacie grube dętki 26" x 1,75/2,10 ? bo te z decathlona około 5 w ciągu pół roku poszło 🤣

• Mod Team
Napisano

Miałem z uszczelniaczem - fakt, że nie było przez długi czas problemów ( chyba nawet dalej mam ją w starym "rezerwowym" rowerze ), tylko pytanie, czy to nie łut szczęścia, czy rzeczywiście jest lepsza od zwykłej ( o jakichś wylajtowanych nie mówię ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...