barteq777 Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Witam! Temat pewnie wałkowany wiele razy, ale zamiast szukać godzinami konkretniej odpowiedzi, to postanowiłem utworzyć temat. Pytanie zatem brzmi: Jakie rękawiczki do 150zł? Aktualnie jeżdżę na crossie, więc z tego co się doedukowałem zalecane są rękawiczki krótkie. A jak miewa się sytuacja z długimi? Mówią, że niby nie są aż tak przewiewne jak krótkie, ale za to wynagradzają jakością trzymania gripa i w razie upadku bardzo dobrze chronią dłoń. Druga sprawa, to marka i cena.. W tym wypadku zakres jest bardzo duży i sam nie wiem „czego się czepić”😂 Myślałem nad rękawiczkami od foxa, które gdzieś tam wyskoczyły mi na Allegro: Zobacz ofertę: RĘKAWICZKI FOX RANGER BLACK DŁUGIE MTB ROZ. L https://allegro.pl/oferta/rekawiczki-fox-ranger-black-dlugie-mtb-roz-l-10616901160 A Wy co polecacie? Jest tu zapewne wiele osób, które pokonały setki jak nie tysiące kilometrów, a więc doświadczenie w tym macie, temu zwracam się do Was z pomocą 😊 Pozdrawiam! Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Lipca 2021 Mod Team Napisano 18 Lipca 2021 Wpadły mi w oko rękawiczki firmy Polednik, i niewykluczone, że następne długie będą od nich - modeli jest sporo, od krótkich, po długie, również zimowe. Cytuj
barteq777 Napisano 18 Lipca 2021 Autor Napisano 18 Lipca 2021 @Joker86 no przyznam, że Chiba całkiem nieźle się prezentuje i wykonanie jest naprawdę rozsądne (a przynajmniej na takie wygląda). @KrissDeValnor nawet nie wiedziałem, że Polska firma produkująca rękawiczki jest tak długo na rynku Czyli ogólnie już ma dwie konkretne marki, którymi mogę się sugerować, i które zapewne są bardzo dobre jakościowo. A powiedzcie mi jeszcze jak to się miewa z długością rękawiczek? Jakiś duży dyskomfort odczuję pomiędzy rękawiczkami krótki a długimi? I jak miewa się też sytuacja z wkładką żelową? Dużo osób narzeka, że im większa tym gorszy chwyt i nie odprowadza potu w tym miejscu.. Cytuj
KSikorski Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Z długich w tej cenie dobrze mi się sprawdziły Giro Trixter. Cytuj
Joker86 Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 (edytowane) 3 godziny temu, barteq777 napisał: @Joker86 no przyznam, że Chiba całkiem nieźle się prezentuje i wykonanie jest naprawdę rozsądne (a przynajmniej na takie wygląda). @KrissDeValnor Ja posiadam Chiba Gel premium,polecił mi ten towar jeden z forumowiczów i jestem bardzo zadowolony Edytowane 18 Lipca 2021 przez Joker86 Cytuj
Mod Team safian Napisano 18 Lipca 2021 Mod Team Napisano 18 Lipca 2021 @barteq777 Jeżdżę w długich cały rok, zarówno na szosie jak i na MTB i nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z przegrzewaniem dłoni, ani nic takiego. Na krótsze dystanse na szosie nie zakładam w ogóle (żeby wyrównać opaleniznę xD) i też nie czuję dużej różnicy w odczuwaniu temperatury. Te Foxy miałem i są to raczej rękawiczki do MTB, w porównaniu z innymi wentylacja będzie nieco gorsza, aczkolwiek są dość wytrzymałe. Aktualnie używam Rocday Flow (poprzedniego modelu, który jest jeszcze dostępny) i są zdecydowanie bardziej przewiewne, ale kosztem wytrzymałości - po intensywnym sezonie między palcami zaczynają się rozdzierać. Tak czy inaczej Rocdaye polecam, zresztą muszę wymienić zużyte i chyba kupię po prostu nowy model. 1 Cytuj
Wojcio Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Ja jestem zachwycony cienkimi fullfingerami z Decathlonu. Jedna wada, że sterowanie smartfonem jest takie sobie. Jestem zaskoczony jak mi dobrze w rękawiczkach bez żadnych poduszek. Pranie przeszły bez strat. Cytuj
JWO Napisano 19 Lipca 2021 Napisano 19 Lipca 2021 [rękawiczki] na lato na dłuższe jazdy - Odzież górna - Forum Rowerowe - Największe w Polsce Cytuj
GrzeGT Napisano 19 Lipca 2021 Napisano 19 Lipca 2021 Polecam w sklepie sportowym obejrzeć rękawiczki beż palców nie w dziale rowerowym a tym dla sportów siłowych np. dla "sztangistow". Często są tańsze i bardzo dobrze sprawdzają się na rowerze. Mam takie z nike i sprawdzają się doskonale. Cytuj
barteq777 Napisano 19 Lipca 2021 Autor Napisano 19 Lipca 2021 Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc! Teraz to jest w czym przebierać 😂 Cytuj
Rafu Napisano 19 Lipca 2021 Napisano 19 Lipca 2021 Zobacz sobie jeszcze Leatt GripR i 100% Celium. Są mega wygodne i bardzo przewiewne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi