spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Witajcie, zmieniłem rozciągnięty łańcuch w rowerze na Clarisie. Kupiłem uniwersalny, z Dekla od 3 do 8 rz. Niestety napęd zaczął hałasować, mam wrażenie, że dolne kółko, ew. łańcuch trze o prowadnicę. Sprawę komplikuje fakt, że nowy łańcuch założyłem krótszy, poprzedni był za długi. Pytanie, czy mam już po prostu zużyty napęd, który nie chce się ułożyć z nowym, do tego krótszym łańcuchem, czy może kupiłem zbyt tani łańcuch? Poprzedni to CN-HG71 (6-8 rz.). Fotki z nowym łańcuchem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 zle przeciagnales lancuch przez przerzutke i lancuch trze o blaszke pomiedzy koleczkami a powinien przechodzic obok niej po drugiej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Kolejny się złapał Chyba każdy musi przejść przez to raz w życiu Tip: Jak nie masz spinki to łatwiej rozkręcić wózek przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Mam spinkę Dzięki! Temat do zamknięcia i zasypania pod toną gruzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.