spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Witajcie, zmieniłem rozciągnięty łańcuch w rowerze na Clarisie. Kupiłem uniwersalny, z Dekla od 3 do 8 rz. Niestety napęd zaczął hałasować, mam wrażenie, że dolne kółko, ew. łańcuch trze o prowadnicę. Sprawę komplikuje fakt, że nowy łańcuch założyłem krótszy, poprzedni był za długi. Pytanie, czy mam już po prostu zużyty napęd, który nie chce się ułożyć z nowym, do tego krótszym łańcuchem, czy może kupiłem zbyt tani łańcuch? Poprzedni to CN-HG71 (6-8 rz.). Fotki z nowym łańcuchem:
Setorix Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 zle przeciagnales lancuch przez przerzutke i lancuch trze o blaszke pomiedzy koleczkami a powinien przechodzic obok niej po drugiej stronie
wkg Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Kolejny się złapał Chyba każdy musi przejść przez to raz w życiu Tip: Jak nie masz spinki to łatwiej rozkręcić wózek przerzutki.
spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Autor Napisano 18 Lipca 2021 Mam spinkę Dzięki! Temat do zamknięcia i zasypania pod toną gruzu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.