spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Cześć, mam pytanie - gdzieś w transporcie albo przy zakładaniu koła powstał u mnie odprysk na karbonowej goleni. Widelec lakierowany na połysk. Ponieważ mam nerwicę natręctw związaną z tym odpryskiem, mam pytanie czym można to zabezpieczyć? Czy może to być zwykła zaprawka kupiona w sklepie motoryzacyjnym? Czy dawać jakiś podkład? Ubytek jest niewielki ale wolałbym to zabezpieczyć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Ja bym wyrównała to bezbarwnym lakierem do paznokci (chyba najtańsza opcja), a potem nakleiłabym na to miejsce jakąś naklejkę lub folię (przezroczystą lub np. czarną odblaskową). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 18 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 @Sziva Dzięki, jakoś nie pomyślałem o lakierze do paznokci Ale tak czy siak - pozostaje pytanie czy takie zaprawki można wykonać bezpiecznie na takim materiale - bo i lakier samochodowy i do paznokci mogą mieć jakieś niewskazane składniki... Chociaż palce chyba bardziej wrażliwe od blachy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Na mojej karbonowej ramie nie stało się nic, a mam tą metodą oklejone jedno miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Pojedź do mieszalni lakierów samochodowych. Dobiorą Ci lakier i dorobią 100 ml gotowego (baza + bezbarwny), a do tego dostaniesz utwardzacz. Mieszasz małą ilość, nakładasz kropkę i gotowe. Tylko poszukaj sklepu żeby Ci dali to co napisałem. W niektórych wcisną Ci bazę która nigdy nie zaschnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.