ferhn_ Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Witam Mam Marzocchi 888 RC3 EVO 2009 W momencie kiedy amortyzator pracuje w normalnym ugięciu wszystko jest dobrze, ale gdy np. Wjeżdżam na krawężnik to amortyzator wydaje dźwięk jakby szybkiego wylotu powietrza. Pomimo tego dźwięku amortyzator działa poprawnie lecz zastanawia mnie czy wymaga to serwisowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 Każdy amortyzator wymaga okresowego serwisowania. Interwały podaje producent. W Twoim przypadku dźwięk wydaje przeciskający się przez kryzę olej odpowiedzialny za tłumienie kompresji i powrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferhn_ Napisano 17 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 Czyli ten dźwięk nie oznacza uszkodzenia amortyzatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 24 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Mój DT też świszczy przy dużym i szybkim uderzeniu. A im cieplej jest, tym głośniej - ciepły olej jest rzadszy. Robił tak jako nowy, robi tak samo po 3 czy 4 serwisach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.