Skocz do zawartości

[widelec karbon] pęknięcie czy lakier?

tamerlane

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że to rysa.

Elementy karbonowe się naprawia jakby co. Są firmy, które to robią. Pęknięte elementy karbonowe samolotów się naprawia, np. po zderzeniach z ptakami.

Napisano

Rysa według mnie. Ciężko o tak idealnie proste pęknięcie. Widać też że jest płytsza na krawędziach.

Napisano

Wygląda raczej na rysę, ale trzeba brać pod uwagę że aluminiowe dropy jakoś się łączą z wunglowymi goleniami, a szczególnie w tamtym miejscu narażone są na większe przeciążenia / siły skrętne czy jak tam zwał.  Widziałem już "idealne" rysy na widłach w miejscu łączenia alu korony z lagami...

Napisano

W kwestii upadku na twarz nie ma rozwiązań połowicznych. :( wizyta u klejącego ramy, może uspokoi, oskrobie  i naprawi albo każe wyrzucić,  forum nie rozmyje niepewności..

Napisano

myslalem ze wlasnie jest na odwrót - że ciezko o tak ładną i idelną rysę i  ze to pekniecie. pójde jeszcze do serwisu/sklepu gdzie rower kupowalem tylko boje sie ze zleją temat i powiedzą ze: "eee tam lakier, jezdzic obserwowac" i ze z gwarancji (u producenta, nie sklepu) beda nici

dziekuje na razie za wszystkie odpowiedzi

Napisano

Co kropelka sklei... ludzie, olewajcie rysy na widłach - dajcie zarabiać protetykom!  🤡

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...