Gość Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Hej, Używa ktoś z Was, lub miał styczność z pompką z tematu? Jak się sprawuje? Na papierze prezentuje się dobrze. Aktualnie mam rowery w dwóch lokalizacjach i jakoś nie bardzo mam ochotę wozić ze sobą pompkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Że ja tego nie znalazłem 🙄 Wygląda że szybciej można ustami napompować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Ja mam minikompresor Baseusa, kupiłem w dobrej promocji, póki co użyłem 2 razy, czasem trochę uruchamianie - ustawienie jednostki i uruchomienie bywa irytujące Zrobili oddzielny przycisk do światła a trudno było do zmiany jednostki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Mam, wożę ze sobą w plecaku zamiast ręcznej, a do tego dopompywuje koła robiąc coś sobie w garażu. Szkoda, że podrożała, bo kupiłem niedawno za 160 zł, teraz widzę > 180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Szkoda tylko, że nie można używać w trakcie ładowania, bo z czasem jak padnie bateria to nie da rady wspomóc się powerbankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 A ile trwa dopompowanie powiedzmy o 0,5 Bar? Ja sprawdzam często, ale najpierw lekko spuszczam żeby ruszyć Preste. 0,5kg to sporo, ale jak się jedzie gdzieś dalej, to lepiej mieć niż żałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Ja z kolei mam akumulatorowy kompresor Ryobi. Fajne jest to, że ustawia się ciśnienie i on sam kończy. Jak trzeba przed wycieczką dmuchnąć 3 rowery, to miłe. Ale wozić na wycieczki elektryczny, zamiast małej pompki? No. Kolega ma ten Xiaomi, pewnie 10 razy mniejszy niż mój i też chwali, ale nie wozi w plecaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Wersja lajt 🙂 https://allegro.pl/oferta/pompka-rowerowa-przenosny-kompresor-2000-mah-10830206190?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MWJlMGIwMjEtZDFhNy00NDRhLWJjMzQtMGE1OWZhMTFhYjM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c76b7145-333e-4b28-93e2-34b7d914a796 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Większa i cięższa to light? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 9 godzin temu, Wojcio napisał: Ja z kolei mam akumulatorowy kompresor Ryobi. Fajne jest to, że ustawia się ciśnienie i on sam kończy. Jak trzeba przed wycieczką dmuchnąć 3 rowery, to miłe. Ale wozić na wycieczki elektryczny, zamiast małej pompki? No. Kolega ma ten Xiaomi, pewnie 10 razy mniejszy niż mój i też chwali, ale nie wozi w plecaku. Wiesz, z pompowaniem ręcznym to i ja nie mam problemu. Tyle że mam rowery w dwóch lokalizacjach. W jednej dwa rowery z pompką samochodową. Jeden ogarnia, drugi już nie bo za wysokie ciśnienie. W drugiej mam także dwa rowery i podobną sytuację, ale pompkę rowerową. Wysokie ciśnienie ogarnia bez problemu, ale przy niskim jest problem z dokładnością i czytelnością. Normalnie musiałbym dokupić pompkę rowerową do pierwszej lokalizacji, ale wtedy tam też będę miał problem z niskim ciśnieniem ( lubię mieć dokładnie). Jak mam wydać 100-120 zł na rowerową, to już wolę dorzucić 60 i kupić taki wynalazek, o ile warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Dobra pompka podłogowa to moim zdaniem świetne rozwiązanie i niemal wieczne w domowym zastosowaniu. Pytanie ile te chińskie wynalazki podziałają??? A no i rzecz niebanalna pompka stacjonarna rozwija krzepę oraz muskulaturę górnych partii ciała i rąk ;-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Odsyłam do posta powyżej, dlaczego w moim przypadku nie ma to sensu. No chyba że znajdziesz mi pompkę podłogową, z zakresem do 4 czy 5 Barów i podziałką żebym mógł trafić w 1.4 Bar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 W robocie mam lezyne i tam jest dość dokładnie wyskalowane do 10 barów. Wartość 1,4 to nie problem. Problemem nie jest pompka a wyskalowanie ciśnieniomierza. Masz drogawego Blackberna https://amppolska.pl/pompka-podlogowa-blackburn-chamber-hv-50psi-kamuflaz-dwz Masz jeszcze coś takiego to nie poradzisz... Manometr do pompek Lezyne z dokładniejszym wyskalowaniem. Wiem że to drogo wychodzi ale jak ktoś chce i musi mieć idealnie......to rozwiązanie się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 No i właśnie do tego zmierzam. Czy nie bardziej opłaca się kupić wersję elektroniczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Z rzeczami na akumulator często jest tak że gdy chcesz użyć są akurat rozładowane ;-)) Wiem że czasy są takie że pomalutku wszystko jest na akumulator, ale rzeczy analogowe mają to coś .....prostota , funkcjonalność i długowieczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Ja tam zawsze pilnuje by rzeczy na akumulator były naładowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 10 godzin temu, Q_u napisał: Większa i cięższa to light? HECKERMANN jest mniejszy i lżejszy, więc chyba śmiało można napisać, że lajt 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 2 cm dłuższy i cięższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Chyba jednak wolę zwykłą pompkę i potem najwyżej doregulować https://www.google.com/search?q=sks+airchecker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Mam nadzieję, że @skom25 nie będzie zły za rozmowę o innym urządzeniu, ale o zwykłych pompkach też gadacie 😀. @Q_u, Heckermann: MI: Teraz pytanie czy waga pierwszego jest podana z wężykiem? Nawet jeżeli nie to i tak będzie lżejszy od MI. Druga sprawa - wymiary MI są podane, tak rozumiem, z wężykiem. Heckermann, zakładam, że nie, ale nawet dokładając wężyk to i tak wyjdzie mniej. Nie patrz tylko na jeden wymiar, a na wszystkie 😉. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Nie ma problemu. Podasz link do tej pompki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 https://allegro.pl/oferta/pompka-rowerowa-przenosny-kompresor-2000-mah-10830206190?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MWJlMGIwMjEtZDFhNy00NDRhLWJjMzQtMGE1OWZhMTFhYjM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c76b7145-333e-4b28-93e2-34b7d914a796 Pisałem wcześniej 😉. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 A co to za firma? Bo wygląda, ekhm, tandetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Nie mam pojęcia. Zainteresowałem się tematem tych pompek po przeczytaniu Twojego tematu 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.