Midimaniak Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Witam, kupiłem nową korbę kompaktową. Shimano 105 FC-R7000 172,5 Srebrna Jednak niestety jest bez lewego ramienia. Nie mogę nigdzie znaleźć takiej. Nie mam też starej, dlatego chciałbym zapytać czy można zastosować lewą korbę innego modelu? Czy będzie pasować? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Jeśli chodzi o samą kompatybilność, pomijając jak to będzie wyglądać, to pasować będzie każde szosowe Shimano w systemie HT2, czyli spokojnie np 105-5800, Ultegra 6800, R8000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Jak masz trochę więcej złotówek, to poszukaj ramion z pomiarem mocy. To tańsze rozwiązanie ma pomiar w lewym ramieniu i można kupić tylko lewe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.