Gość Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 Znalezione w necie https://termopasty.pl/produkty/smar-do-amortyzatorow/ Smar do amortyzatorów zapobiega pojawieniu się na nich korozji, czyści i konserwuje je, wydłużając tym samym żywotność. Brunatno-rdzawy preparat pokrywa spryskany za pomocą aerozolu element cienką warstwą uniemożliwiającą zatłuszczenie lub zabrudzenie pyłem. Jego specyfika pozwala zabezpieczyć nowy amortyzator oraz usprawnić działanie starego i bardziej zużytego. Smar o gęstości 50 g/cm3 chroni nie tylko części pojazdów, ale także innych urządzeń. Użyteczność produktu podkreślają również właściwości antykorozyjne. Opak. 100 ml na Allegro 9,50 zł + dostawa. Dla porównania dobrze znany Brunox Deo 100 ml można kupić nawet za niecałe 15 zł, chociaż przeważnie jest za ok. 20. Wnioski? Nawet firma elektroniczna wzbogaca ofertę o preparaty do rowerów Co z jakością tego smaru - nie wiem. Może ktoś używał i się wypowie
Wojcio Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 Ale do jakich amortyzatorów? Rowerowych? Ciśnienia, uszczelnienia, materiały, pokrycie tłoka - wszystko to się różni. Ja w amorze rowerowym nie boję się korozji, a samochodowy jak najbardziej może przerdzewieć. Ja bym się bał użyć tego na foxa.
Gość Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 No fakt nie ma tego w opisie, na Allegro wyskoczyło to w dziale "Rowery i akcesoria" -> Narzędzia i smary -> Smary i odtłuszczacze
Dokumosa Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 Wszystkie specyfiki do amortyzatorów stosowane na zewnątrz na pewno nie pomogą ale mogą zaszkodzić (jak niesławny brunox).
Gość Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 No i jak to ma niby działać? Regularnie serwisowany widelec ma własne smarowanie. Brunox i podobne to dziadostwo którego nie warto kupować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.