IgnacyOrl Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 (edytowane) Dzień dobry, od ostatnich paru dni z mojego amortyzatora wydobywają się dziwne puki. Amortyzator mam od 3 miesięcy, więc nie potrzebny jest na razie serwis. Stuki te zauważyłem pare dni temu i wydobywają się one nieregularnie, co jakiś czas, kiedy mocniej nacisne na amortyzator. Występuje one równiez często po przekreceniu pokrętła od tłumienia. Bardzo proszę państwa o pomoc. Będe bardzo wdzięczny za porady. Edytowane 13 Lipca 2021 przez IgnacyOrl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Jeśli stuka a nie stukało wcześniej, to znaczy że jakiś element dostał nieprzewidzianego luzu. Jeśli zadajesz pytanie na forum zamiast znaleźć i użyć instrukcji serwisowej to znaczy że powinieneś udać się do serwisu (Wichu Workshop, Spider Sport, Bocian Serwis, Chilli bikes... dużo jest serwisów zawieszeń pracujących wysyłkowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Mam oboj siebie profesjonalby serwis suntourow, wiec udam sie tam, als musze poczekac dwa tygodnie bo mechanik ma obecnie urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 W takim razie wyślij go do @ACTIVIA: https://activia.sgl.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Moge poczekac, poprostu odpuszcze agresywna jazde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Miałem ostatnio również podobny problem u klienta. Kilkakrotnie rozbierałem amorek i wciąż stukanie występowało. Wszystko to ustało po wymianie całego shaftu ze sprężynami chodź ten wcześniejszy też był nowy. Nie wiem co mogło być przyczyną stukania ale wtedy wymiana shaftu rozwiązała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgnacyOrl Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) Dziękuje wszystkim za pomoc. Oddałem do serwisu i zobaczymy co będzie. Poprosiłbym o zamknięcie tematu. Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez IgnacyOrl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi