RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Witam mam problem otóż szybkozamykacz koła przedniego mi się zaciął nie mogę zdjąc przez to koła nie da się poprostu odkręcić tej nakrętki plastikowej co mogę zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Może po prostu wajchą mimośród otwórz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Jak to zaciął? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 próbowałem otworzyć wajchą ale nie idzie poprostu ta nakrętka pod plastikiem się kręci i tyle. a zacieło się samo dzisiaj próbuję zdjąć koło i nic z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 To się odchyla a nie odkręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 no przecież mam odchylone wcześniej zdejmowała się bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Zrób i może wstaw zdjęcie tego upartego szybkozamykacza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Jeśli masz na myśli nakrętkę pod plastikową osłoną po stronie przeciwnej niż wajcha szybkozamykacza to po prostu ściśnij tą nakrętkę kombinerkami (przez ten plastik), a wajchą odkręć ośkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Gdyż ściskasz za słabo, vide masz za małą dźwignię Spróbuj użyć czegoś z dłuższymi ramionami niż zwykłe kombinerki, może cęgi do wyciągania gwoździ jeśli posiadasz - one złapią punktowo nakrętkę, wcześniej zapewne pozbawiając plastik żywota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 4 minuty temu, RafalxM napisał: Jeśli masz na myśli nakrętkę pod plastikową osłoną po stronie przeciwnej niż wajcha szybkozamykacza to po prostu ściśnij tą nakrętkę kombinerkami (przez ten plastik), a wajchą odkręć ośkę. RafalxM próbowałem ale kiedy trzymam kombinerkami i zaczynam odkręcać wajchą to ta plastikowa nakrętka się kręci a nakrętka zostaje. 1 minutę temu, RafalxM napisał: Gdyż ściskasz za słabo, vide masz za małą dźwignię Spróbuj użyć czegoś z dłuższymi ramionami niż zwykłe kombinerki, może cęgi do wyciągania gwoździ jeśli posiadasz - one złapią punktowo nakrętkę, wcześniej zapewne pozbawiając plastik żywota a może da się zdjąć ten plastik z nakrętki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 To zakryj czymś twardym widelec i podważ wajchę. Nie wiem co trzeba zrobić żeby to się tak zablokowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 zaraz wezmę szlifierkę kątową i odetne to i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 7 minut temu, RadBus napisał: a może da się zdjąć ten plastik z nakrętki? pewnie podobnymi do wyżej wymienionych narzędzi...ew zmiękczyć go płomieniem zapalniczki i wtedy rozszarpać a jak masz szlifierkę to nie wiem po co ta dyskusja...killim! chociaż jak nie chcesz porysować widelca to pewnie lepiej jednak ten plastik unicestwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Ale co Wam po tym plastiku, skoro w środku jest metalowa wkładka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 No wg zeznań kręci się ona, pomimo trzymania tego plastiku. Zatem nie ma plastiku - można złapać metalową wkładkę, która jest nagwintowana i powinno się dać odkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Poszło okazało się,że gwint cały poszedł odkręciłem teraz jestem zmuszony kupić nowy zamykacz... a teraz pytanie jakie nowe zaciski zamówić ktoś jakieś poleca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Urde bele, zamiast próbować to tworzy młodzież dzisiaj post na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadBus Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 chciałem bez zniszczenia ale tak się nie dało niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 15 minut temu, RadBus napisał: a teraz pytanie jakie nowe zaciski zamówić ktoś jakieś poleca? jeśli masz na myśli ośkę z szybkozamykaczem, to ja polecam Shimano XT , w porównaniu z innymi Joytechami wajcha działa nadzwyczaj lekko zarówno przy zamykaniu i otwieraniu , nawet przy bardzo mocnym naciągu być może są lepsze, ja mam porównanie do Joytecha i niższych/starszych grup Shimano (Deore LX). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 https://allegro.pl/oferta/zaciski-do-kol-a2z-alu-os-cr-mo-czarny-98gr-10810632386 Używam polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Shimano lepsze, bo działają na innej zasadzie niż te podane z Allegro. W tych dobrych Shimano, wajcha wychodzi z boku a nie ze środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Polecam zaciski novatec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Deorki latają po 15-20 zł i zjadają te A2Z i Novateki. https://allegro.pl/oferta/zacisk-piasty-tyl-shimano-deore-czarny-y3tv98040-8885341039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Nie zauważyłem aby zacisk zjadł drugi zacisk,ale a2z według mnie są godne polecenia,mają długą dźwignie można dostosować siłę zamykania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.